Café Vitesse Aalter Broers Alexander, Lorenz en Mathieu openen in december hun nieuwe fietswinkel in Aalter. Foto: IF

Broers openen tweede fietswinkel Café Vitesse in Aalter: “Zaak groeide uit tot een fantastisch merk”

In het weekend van 2 en 3 december gaat de tweede vestiging van fietswinkel Café Vitesse open aan de Brugstraat in Aalter.

Café Vitesse heeft al een winkel op de Torhoutsesteenweg in Zedelgem, maar binnenkort dus ook een in Aalter. “Een stevige uitdaging want het pand heeft een winkeloppervlakte van duizend vierkante meter”, aldus zaakvoerder Alexander Claeys. “Met topmerken Strömer, Cannondale, Trek, Riese und Müller, Urban Arrow, Gazelle staat de winkel echter snel gevuld. Op verdieping één komt ‘sport’, beneden ‘eBikes’, boven rechts een vleugel Strömer en dan is er nog een gigaruimte voor cargo, longtail eBikes, de werkplaats en technisch labo. De winkel wordt een echte fietshotspot. We gaan nog een stap verder dan waar onze collega’s staan.”

Rijwielen Galle

Het team achter Café Vitesse kreeg de liefde voor de fiets met de paplepel ingegeven. “De zaak is onlosmakelijk verbonden met de rijke geschiedenis van Rijwielen Galle, voor velen een gekende naam: Leon Galle. Vader Daniël nam de fakkel over waarna zoon Kurt in 2021 de handen in elkaar slaat met de vierde generatie: Alexander, Lorenz en Mathieu”, klinkt het.

Flandria

Ook aan vaderskant was de lokroep van de fietswereld sterk aanwezig. De grootvader van de drie broers is namelijk Pol Claeys - voormalig eigenaar van de Flandria fabriek en oprichter van het wereldbekende Flandria wielerteam. “Na 100 jaar ondernemerschap in de familie is de zaak uitgegroeid tot een fantastisch merk, een superieur servicekanaal en weten we heel mooie merken binnen te trekken”, aldus Alexander.

Pulleton Vitesse

Het weekend van 2 en 3 December staat Café Vitesse volledig in het teken van het nieuwe filiaal in Aalter. Echt Flandriens zijn welkom om 8.30 uur. “Dan vertrekt het Pulleton Vitesse voor een rit van 50 kilometer De plaatsen zijn beperkt, dus inschrijven op voorhand”, besluit Alexander.