Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Dilewyns brengt nieuw glutenvrij en vegan biergamma uit

Brouwerij Dilewyns brengt nieuw glutenvrij en vegan biergamma uit

Kristof en Claire van brouwerij Dilewyns. Foto svov

Brouwerij Dilewyns brengt nieuw glutenvrij en vegan biergamma uit

DENDERMONDE – Brouwerij Dilewyns, bekend van haar Vicarisbieren, lanceert een nieuw gamma. De Creatives by Vicaris is een reeks vernieuwende en originele bieren, verkrijgbaar in blikjes en van ’t vat. “Het eerste nieuwe drankje is de Red Punch op basis van kersen en blauwe honingbessen, ideaal voor de lente en de zomer”, zegt Claire Dilewyns.

Dilewyns zal naast de bestaande Vicarisbieren tijdelijke bieren uitbrengen, vaak seizoensgebonden. “Bieren met de degelijke Vicaris-kwaliteit maar specialer, origineler en gedurfder qua smaak. Bovendien zullen alle bieren uit dit Creativesgamma glutenvrij en vegan zijn”, zegt Claire Dilewyns.

Red Punch is het eerste nieuwe bier dat gelanceerd wordt, een fruitbier. “Naast het gebruik van 300 milliliter per liter puur sap van de zure kers werd het bier ook verrijkt met sap van de blauwe honingbes”, vertelt Kristof Bastiaens van brouwerij Dilewyns. “Met haar donkerrode kleur en lichtroze schuim is dit het perfecte bier om van te genieten tijdens gezellige zomeravonden.”

 

Foto svov

Het is een bier met lichtzoete aanzet, friszure afdronk en de krachtige aroma’s van rood fruit.

“Dankzij haar lage alcoholgehalte van 3,5 procent kan je zonder schuldgevoel genieten van een extra rondje”, vindt Claire Dilewyns. “Met dit bier leggen we de focus op de natuurlijke oorsprong, een uitmuntende kwaliteit en het beste wat het fruit en bier gecombineerd kan bieden. Ons zomerbier is op zijn best bij toevoeging van gedehydrateerde vruchten. Een heerlijk schijfje sinaasappel en pompelmoes zorgen voor een compleet nieuwe beleving in je glas.”

Inspelen op trends

Na de Red Punch volgen nog andere nieuwe bieren. Allemaal op vat en vooral in blik te verkrijgen. “Het zullen niet allemaal fruitbieren zijn, we willen ook inspelen op trends”, maakt Kristof Bastiaens duidelijk. “Het gaat om bieren die een beperkte tijd verkrijgbaar zullen zijn. De keuze voor blik is er omdat alle landen vragen naar Belgisch bier in blik. Het is duurzamer en de beste manier om bier in te bewaren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.