Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Dilewyns groeit als kool

Brouwerij Dilewyns groeit als kool

Brouwerij Dilewyns groeit als kool

Portret_VicarisTien jaar geleden begon Vincent Dilewyns te brouwen als hobby. Drie jaar later besliste hij om zijn job als tandtechnicus op te geven en om als brouwer aan de slag te gaan. En nog eens twee jaar later nam hij in Dendermonde zijn eigen brouwinstallatie in gebruik. De brouwerij Dilewyns in Dendermonde was geboren.  Wat ooit begon als een pure hobby, zonder enige commerciële bijbedoeling, is uitgegroeid tot een flink uit de kluiten gewassen en sterk groeiend bedrijf. Ondertussen zijn ook de vrouw en twee van de vier dochters van Vincent Dilewyns  immers in de zaak gestapt.

In maart nam de brouwerij een nieuw magazijn van 900 vierkante meter in gebruik.  Dit magazijn met twee verdiepingen is de eerste fase van het uitbreidingsplan. Ondertussen ligt de focus volop op het verhogen van de productiecapaciteit.

De brouwerij brouwt vijf soorten Vicaris bier, waaronder de blonde Vicaris Tripel en de donkere Vicaris Generaal en levert aan verschillende drankencentrales en biergroothandels, maar kan ook rekenen op heel wat buitenlandse belangstelling, onder meer uit de Verenigde Staten en Canada.

“Dat onze bieren erkenning gekregen hebben op het Zythos bierfestival zal daar uiteraard niet vreemd aan zijn”, verklaarde Vincent Dilewyns aan Het Nieuwsblad. .

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.