Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij HopSaSam slaat de handen in elkaar met Roemeense Oriel Beer

Brouwerij HopSaSam slaat de handen in elkaar met Roemeense Oriel Beer

Foto: HopSaSam

Brouwerij HopSaSam slaat de handen in elkaar met Roemeense Oriel Beer

OUDENAARDE – Brouwerij HopSaSam heeft de handen in elkaar geslagen met het Roemeense Oriel Beer om wilde gistcellen op te kweken in een labo en er in Roemenië een Oud Bruin bier mee te brouwen.

Het project AYCBR, wat staat voor Ascomycota, Yeast Cultivation from Belgium tot Romania, kan rekenen op steun van het Europese Erasmus+ Programme. Het internationale project waar brouwerijen HopSaSam en Oriel Beer aan samenwerken omvat het opkweken en internationaal uitvoeren van ascomycota, een gist- en bacteriefamilie. In Roemenië wordt in de installatie van Oriel Beer een nieuw bier in de oer-Vlaamse Oud Bruin-stijl gebrouwen met de wilde gisten uit Oudenaarde.

Later dit jaar stellen de brouwers het nieuwe bier voor en maken ze de resultaten van dit experiment bekend. Daarnaast verzorgden Sam Vanderstraeten (HopSaSam) en Koen Van Lancker van Brouwerij ‘t Verzet over dit internationale project al een trainingsdag, waarvoor brouwers uit heel Roemenië en enkele naburige landen naar Boekarest reisden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.