Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Huyghe integreert beschutte werkplaats in bedrijf

Brouwerij Huyghe integreert beschutte werkplaats in bedrijf

Brouwerij Huyghe integreert beschutte werkplaats in bedrijf

adlBrouwerij Huyghe uit Melle gooit niet alleen internationaal hoge ogen, wat resulteert in heel wat internationale erkenning en awards, het bedrijf heeft ook de ambitie om de meest duurzame brouwer van België te worden. Om een steeds duurzamer profiel op te bouwen, kiest de brouwerij bewust voor lokale sociale tewerkstelling. Daarom werkt de brouwerij al meer dan 10 jaar lang samen met de beschutte werkplaats Ryhove in Merelbeke om de kartonnen exportverpakkingen voor Delirium Tremens en La Guillotine te laten vouwen. Hierdoor zijn er dag in, dag uit een 15-tal mensen bij de beschutte werkplaats werkzaam voor de brouwerij. Het leverde Huyghe ook de titel op van Ambassadeur van de Vlaamse Beschutte Tewerkstelling.

Bij de start van de bouwwerkein van de nieuwe loods nam CEO Alain De Laet de beslissing om om een gedeelte ervan te reserveren voor de beschutte werkplaats, zodat ze ter plekke de verpakkingen kunnen vouwen. Hierdoor kan de brouwerij 2 transporten per dag van en naar de beschutte werkplaats schrappen, wat haar duurzaam profiel alleen maar versterkt.

Brouwerij Huyghe is hiermee de allereerste onderneming in België om een team van de beschutte werkplaats full-time te integreren in het bedrijf . Peter Leyman, de directeur van Ryhove bevestigt dat ook bij zijn mensen groot enthousiasme heerst over dit initiatief.

Op 21 mei geeft de Vlaamse koepelorganisatie voor beschutte werkplaatsen Groep Maatwerk bij Huyghe wat toelichting bij het belang van het signaal dat Huyghe met dit initiatief geeft.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.