Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Huyghe lanceert Delirium Gin

Brouwerij Huyghe lanceert Delirium Gin

Brouwerij Huyghe lanceert Delirium Gin

MELLE – Delirium Tremens, het paradepaardje van brouwerij Huyghe, is intussen verkrijgbaar in meer dan 100 landen, waar het bier geprezen wordt om zijn onnavolgbare smaak en kruidige geur. En precies die unieke smaak inspireerde stokerij Rubbens om van het bier van de roze olifant een gin te distilleren. Om het plaatje helemaal af te maken werd ook een unieke fles ontwikkeld: de Delirium Gin-fles heeft de vorm van een koperen brouwketel, een overduidelijke knipoog naar de oorsprong van de gin.

Hoewel er al heel wat gins op de markt zijn, is het aanbod gins op basis van bier bijzonder dun gezaaid. De reden ligt voor de hand: dit vraagt om een speciaal distilleerprocédé en niet iedereen durft er zich aan te wagen. Die specifieke knowhow vond brouwerij Huyghe wel bij stokerij Rubbens uit Wichelen, die – net als Huyghe – een lange traditie kent.

Er werden een aantal proefbrouwsels gemaakt op basis van hoofdingrediënt Delirium Tremens, jeneverbessen en andere botanicals die de stokerij geheim houdt, waaruit de brouwerij uiteindelijk 1 ‘winnend’ recept koos. Het resultaat is een gin van 42% met een unieke smaak: de fruitige esters en amandeltoets van Delirium Tremens zijn herkenbaar in de geur en komen terug in de smaak die zeer smooth is, kruidig met een zoetige toets en een licht pikante afdronk.

Portfolio blijft uitbreiden

Alain De Laet, CEO van de brouwerij, licht de keuze voor een gin toe: “Sinds het ontstaan van Delirium Tremens in 1988 hebben we dit portfolio gestaag uitgebreid. Intussen telt de Delirium-familie al 7 telgen: naast Tremens is er ook nog Delirium Red, Delirium Nocturnum, Delirium Argentum, Delirium Christmas, Deliria en Delirium Barrel-Aged (Limited Edition Black). We zijn uitermate blij dat we nu ook een gin in de rangen tellen. Hopelijk verovert die – net als Tremens – binnenkort de hele wereld.”

Unieke fles

Brouwerij Huyghe koos bewust voor een unieke flesvorm voor de Delirium Gin. Het werd een bronskleurige glazen fles in de vorm van een brouwketel. Een duidelijke knipoog naar het hoofdingrediënt van de gin en volgens kenners nooit eerder vertoond. De idee voor de fles kwam oorspronkelijk van Alexandre De Laet, zoon van huidig CEO Alain De Laet, maar tussen idee en realiteit gaapt soms een kloof. Zo bleek de vorm niet zo eenvoudig te realiseren, maar Huyghe zocht en vond bij de Belgische specialist Axa Glass een oplossing. De rest is geschiedenis…

Delirium Gin is te koop via de webshop op de site van de brouwerij (www.brouwerijhuyghe.be) en eveneens in drankencentrales.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.