Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Huyghe scoort opnieuw internationaal

Brouwerij Huyghe scoort opnieuw internationaal

Brouwerij Huyghe scoort opnieuw internationaal

MELLE – Het wordt stilaan een evidentie – in quasi elke bierwedstrijd waar Huyghe aan deelneemt, valt de brouwerij in de prijzen. En dat was op de International Beer Challenge (IBC) en European Beer Star (EBS) niet anders. De oogst is alvast niet min: in totaal 8 medailles, waarvan 1 gouden, 6 zilveren en 1 bronzen.

Op de 25ste jubileumeditie van de IBC – een van de meest gerenommeerde bierwedstrijden ter wereld – gaat Huyghe alvast aan de haal met 6 medailles: er was een zilveren medaille voor Sint-Idesbald Amber, la Guillotine, Averbode, Delirium Argentum en Delirium Tremens. Delirium Red won een bronzen medaille in de categorie Flavoured Beers.

Ook de concurrentie in de European Beer Star – wedstrijd was niet min: 130 internationale juryleden kregen maar liefst 2395 bieren uit 44 landen voorgeschoteld. En toch kwam ook daar de kwaliteit van de Huyghe bieren boven drijven: in de categorie Belgian-style Tripel won Delirium Tremens een gouden medaille, in de categorie Belgian-style Blond Ale won St Idesbald Blond een zilveren medaille.

Eerder dit jaar won Huyghe ook al 5 medailles op de World Beer Awards. Huyghe en internationale bierwedstrijden, het lijkt een ‘match made in heaven’.

Alain De Laet, CEO van de brouwerij, kijkt tevreden naar de resultaten, maar nuanceert tegelijkertijd: “Het mag dan misschien een evidentie lijken dat we jaar na jaar in de prijzen vallen op internationale wedstrijden, toch is dat niet zo. De concurrentie blijft immers toenemen, overal ter wereld, ook in minder voor de hand liggende landen zoals Mexico, Vietnam en de Filippijnen. De kwaliteit van de bieren uit die ‘emerging markets’ is duidelijk in stijgende lijn, maar de resultaten op de bierwedstrijden tonen alvast aan dat wij er nog een stukje boven uit steken. En daar zijn we uiteraard fier op.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.