Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Huyghe tekent windenergiecontract

Brouwerij Huyghe tekent windenergiecontract

Brouwerij Huyghe tekent windenergiecontract

???????????????????????????????Het is al langer duidelijk dat het brouwerij Huyghe menens is met haar doelstelling om de groenste brouwer van België te worden. Door nu een driejarig contract te tekenen met Seanergy voor de levering van windenergie vanop zee, zet de onderneming uit Melle haar doelstelling alvast extra kracht bij.

De windenergie is afkomstig van het windmolenpark Bligh Bank, dat 46 km zee-inwaarts ligt voor de Belgische kust. De brouwerij is hiermee één van de eerste bedrijven in België die resoluut voor groene energie van windturbines op zee kiest. Deze groene energie vormt een aanvulling op de eigen groene energievoorziening van de brouwerij, die voor 20% afkomstig is uit zonnepanelen.

Nadat de afgelopen jaren voor miljoenen geïnvesteerd werd in een duurzamere infrastructuur, richt de brouwerij nu haar pijlen op de externe factoren die het bedrijf een nog groener profiel kunnen geven. Eén daarvan is de energievoorziening. De brouwerij voorziet reeds voor 20% zelf in groene energievoorziening, dankzij de geplaatste zonnepanelen. De overige 80% van de benodigde energie is nu 100% groen, dankzij de afgesloten Seanergy overeenkomst met Electrabel.

Dit betekent dat de brouwerij alweer een stap dichter is bij haar doel om de groenste brouwer van België te worden. Dat beaamt ook Alain De Laet, afgevaardigd bestuurder van de brouwerij: Onze doelstelling komt steeds dichterbij, al wordt het ook steeds moeilijker om nog winst te boeken op vlak van duurzaamheid, precies omdat we al zoveel gerealiseerd hebben. Toch blijven we verder zoeken naar mogelijke groenere pistes, zowel intern als extern. Eén van onze werknemers is specifiek aangesteld om de nieuwste technologieën van dichtbij te volgen, om te bekijken of ze in de brouwerij geïmplementeerd kunnen worden.”

De brouwerij heeft trouwens ook een fairtrade bier in haar gamma – Mongozo – dat ook glutenvrij is en het biocertificaat draagt. Mongozo was in 2014 goed voor 4,5 % van de omzet en de bedoeling is om ook dat aandeel te doen groeien in de toekomst.

En de brouwerij heeft trouwens nog meer redenen tot vieren. Vorige week won Huyghe op de Australian International Beer Awards met Delirium Tremens een zilveren medaille. De concurrentie in Australië was nochtans niet min: maar liefst 1699 bieren uit alle landen ter wereld werden ingezonden en in de categorie ‘Specialty Beers’ ging Delirium Tremens uiteindelijk met een zilveren medaille lopen. Opnieuw een opsteker van formaat voor de onafhankelijke, familiale brouwerij uit Melle. En ook op het Mondial de la Bière Festival in Montréal viel de brouwerij in de prijzen: 85 brouwerijen stuurden in totaal 475 bieren in en hier won Delirium Tremens een bronzen medaille. Hiermee komt het totaal aantal awards voor de brouwerij dit jaar op 5. Eerder dit jaar won Delirium Tremens een gouden medaille in Lyon en waren er ook al medailles voor La Guillotine en Averbode abdijbier.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.