Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Huyghe valt in de prijzen met Averbode Abdijbier

Brouwerij Huyghe valt in de prijzen met Averbode Abdijbier

Brouwerij Huyghe valt in de prijzen met Averbode Abdijbier

aaaaaaaverbodeTijdens de European Beer Star – wedstrijd, die dit jaar al voor de 12de keer plaats vond, heeft Averbode Abdijbier een bronzen medaille gewonnen in de categorie Belgian-Style Saison. Eerder dit jaar won Averbode Abdijbier ook al brons op de World Beer Awards en op de International Beer Challenge. Hiermee verheft het nochtans pas in 2014 gelanceerde bier zich al tot een nieuw paradepaardje van de Melse brouwerij.

Hoewel Delirium Tremens het belangrijkste bier van de brouwerij blijft, heeft Averbode Abdijbier in geen tijd eveneens heel wat bierliefhebbers kunnen overtuigen. Het pas in 2014 gelanceerde bier blijft groeien, zowel op de eigen Belgische markt –  geen evidentie in een oververzadigde biermarkt – als in het buitenland. Averbode Abdijbier is nu al verkrijgbaar in 25 landen en scoort ook steevast goed op internationale bierwedstrijden. Alleen al dit jaar kaapte het bier 3 medailles weg: er was een bronzen medaille op de World Beer Awards en op de International Beer Challenge en nu komt er nog ééntje bij: opnieuw brons, ditmaal op de European Beer Star wedstrijd en in de categorie Belgian-Style Saison.

Hiermee komt het aantal medailles dit jaar voor Brouwerij Huyghe op 5 te staan. Toch is medailles halen geen doel op zich. Al is het voor ons wel een signaal dat we goed bezig zijn en kwalitatieve en lekkere bieren produceren, die overal ter wereld in de smaak vallen,” verduidelijkt Alain De Laet, Gedelegeerd Bestuurder van de brouwerij. Voor ons blijft het belangrijkste doel om de groenste brouwer van het land te worden, en met de recente investeringen die er geweest zijn en die nog gepland staan – voor een totale waarde van ongeveer 3,5 miljoen Euro –  ben ik er van overtuigd dat we steeds dichter bij ons doel komen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.