Carlo en Lode Roman Met Carlo en Lode Roman staat de veertiende generatie aan het roer bij Brouwerij Roman. Foto: rr

Brouwerij Roman wint goud op grootste competitie ter wereld voor alcoholvrije dranken: “Dankbaar voor deze beloning”

De World Alcohol-Free Awards, de grootste competitie voor alcoholvrije dranken ter wereld, heeft de winnaars voor 2024 bekendgemaakt. Het alcoholvrije bier Ramon van de Brouwerij Roman uit Mater heeft een gouden medaille gewonnen.

De competitie World Alcohol-Free Awards richt zich op producten met een alcoholpercentage van maximum 0,5 procent. Dit jaar werden 450 inzendingen uit 21 landen beoordeeld door gerenommeerde specialisten uit zeven verschillende landen. Ook Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk vaardigden experts af. De Awards werden pas opgericht in 2022 en zijn in hun tweede jaar snel gegroeid tot de grootste competitie voor alcoholvrije dranken ter wereld.

Brouwerij Roman uit Mater, opgericht in 1545 en de oudste familiebrouwerij van het land, won er een gouden medaille met het alcoholvrije bier Ramon. “Heldergeel met een fijne mousse, ziet er net zo verleidelijk uit als hij smaakt. Een zoete fruitigheid leidt naar een graan-mout palet met middelmatige bitterheid en een aanhoudende afdronk. Gebalanceerd, droog en citrusachtig en proeft als ‘the first day of spring’”, zo loofde de jury.

“Een mooie bevestiging”

“Erkenning ontvangen is sowieso leuk”, zo reageren Carlo en Lode Roman, huidige bestuurders en de veertiende generatie brouwers. “Maar deze specifieke waardering binnen het alcoholvrije segment is een mooie bevestiging van ons blijvende streven naar smaakvolle bieren, ook alcoholvrij. Vanaf de start hadden we met Ramon als doel om een verfrissend alternatief aan te bieden, dat past bij iedere gelegenheid. We zijn dankbaar voor de beloning hiervoor. Ramon bevat dan wel geen alcohol, hij heeft wel het DNA mee van Brouwerij Roman: authentieke, lekkere bieren, met zorg gebrouwen en zonder compromissen op kwaliteit. Alcoholvrije dranken groeien sterk in populariteit en we zijn fier dat we met het team van Brouwerij Roman een gesmaakt bier in deze markt kunnen zetten.”