Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Verhofstede heropent gerenoveerde stokerij: “We zijn klaar voor de komende 135 jaar!”

Brouwerij Verhofstede heropent gerenoveerde stokerij: “We zijn klaar voor de komende 135 jaar!”

Brouwerij Verhofstede heropent gerenoveerde stokerij: “We zijn klaar voor de komende 135 jaar!”

NIEUWKERKEN-WAAS – Meer dan 135 jaar heeft Brouwerij Verhofstede vaste grond in Nieuwkerken-Waas. Meer dan 135 jaar creëert het familiebedrijf producten met aandacht voor traditie en puurheid. Het unieke gebouw, van de iconische architect Renaat Braem, werd recent volledig gerenoveerd. Begin april heropende de stokerij officieel in het bijzijn van burgemeester Lieven Dehandschutter. c

Brouwerij Verhofstede is één groot familieverhaal. De liefde voor het brouwen zit hen in de genen. Sinds 1885 creëren ze zuivere natuurproducten waarin je passie en ambacht proeft in elke slok. Vandaag produceren ze likeuren, jenevers, kruidendranken, gins en negroni. Meerdere producten werden bekroond met een gouden medaille op het Concours Mondial de Bruxelles.

“De zin voor vernieuwing zetten we verder in nieuwe producten. Hierbij hechten we veel belang aan onze klanten en luisteren naar wat ze wensen. Zo zijn onze Pink Gin en Negroni ontstaan”, aldus de brouwersfamilie. “Telkens wanneer een product van ons bekroond wordt met een medaille, springen we een gat in de lucht. We leven echt voor ons familiebedrijf, onze passie drijft ons elke dag opnieuw.”

Hoe een straffe dame hen bier leerde brouwen

Het begon allemaal in 1885, als Stefanie De Jaegher de brouwerij koopt. Samen met Julien Verhofstede brouwen ze verder aan het familieverhaal Verhofstede. In de jaren 20 van de twintigste eeuw, neemt Eugène Verhofstede het over van zijn ouders. Hij blijft trouw aan de traditie en bouwt het assortiment gestaag uit. Met paard en kar voorziet hij de bierhandelaars en cafés van bier. De zaken lopen zo goed dat hij in 1943 een gloednieuw brouwerijgebouw uit de grond stampt, ontworpen door Renaat Braem en tot vandaag het hart en de ziel van Brouwerij Verhofstede.

De vierde generatie kijkt ambitieus vooruit

Vierde generatie Louis, Bart, Esmeralda en Maria zijn de drijvende kracht binnen Brouwerij Verhofstede. “Het is super om zo fijn te kunnen samen werken. We weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Recent is ook de 5de generatie gestart, het is uniek om met 3 generaties samen te werken in 1 familiebedrijf”, klinkt het.

Ze besloten om in 2021 het gebouw volledig te renoveren. Het gebouw dat ontworpen werd door de iconische architect Renaat Braem, werd gerenoveerd in een karaktervolle plek. De vernieuwde stokerij, gedrenkt in een rijke geschiedenis, is nu meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.