Brouwerij Verhofstede 5 Foto: yjs

Brouwerij Verhofstede voegt eigen witte rum toe aan assortiment: “Hiermee willen we ook de cocktailwereld induiken”

Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken brengt een eigen gedestilleerde witte rum op de markt. Naast hun gekende jenevers en gins, wil de familiezaak nu ook de cocktailwereld induiken met hun nieuwste product. De teller van het aantal drankjes dat in de familiezaak te vinden is, staat zo inmiddels al op 23. “Ondanks het hogere alcoholpercentage smaakt de rum bijzonder zacht.”

Wie de producten uit het assortiment van Brouwerij Verhofstede kent, weet dat hun ambachtelijke drankjes steevast op volledig natuurlijke basis worden gemaakt. Ook bij hun eigen witte rum, hun nieuwste telg in het gamma, is dat het geval.

“We zitten altijd met ideeën in ons hoofd om nieuwe dingen te proberen, maar tegelijk trachten we ook om te luisteren naar wat klanten graag willen”, vertellen Maria Verhofstede en haar partner Bart Meelens. “Een eigen rum was dan ook een logische volgende stap en een missende drank in ons assortiment. We willen met de rum de cocktailwereld induiken, aangezien die samengestelde drankjes bijzonder populairder zijn geworden. Ook jongeren zijn meer bezig met wat in hun glas zit en overal het algemeen genieten we gewoon meer van een drankje.” (Lees verder onder de foto)

“De rum is ook perfect geschikt om puur van te genieten”, aldus Bart. Foto: yjs

Naast het gebruik in cocktails is de witte rum volgens de familie ook prima puur te drinken. “En zeker niet alleen voor mannen die al eens graag een straffe borrel achterover kappen, want de smaak is door de aroma’s van onder meer honing en bloemen bijzonder zacht. De witte rum heeft nochtans een alcoholpercentage van veertig procent en leunt qua smaak ook erg aan bij een bruine rum, die veelal prestigieuzer is.”

Winterhappening

Een eerste honderd flessen van het nieuwe destillaat worden komend weekend aan de man gebracht tijdens een winterhappening in de brouwerij. “Het hele maakproces nam ruim een half jaar in beslag en we kijken er dan ook enorm naar uit om de rum te laten proeven aan het grote publiek tijdens onze opendeurdagen”, besluit de familie.

Voor een fles rum van een halve liter tel je in de brouwerij 29 euro neer.

Ook burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) kwam een kijkje nemen. Foto: yjs

Foto: yjs