Nieuws Oost-Vlaanderen Brusselse zussen brengen Vietnamese street food naar Gent

Brusselse zussen brengen Vietnamese street food naar Gent

Brusselse zussen brengen Vietnamese street food naar Gent

GENT – Met vier restaurants in Brussel zijn ze in de hoofdstad al vertrouwd met Knees to chin. Nu willen zussen Roxane en Agathe Gernaert ook Gent overdonderen met hun rice paper rolls. Gezond, snel en atypisch: net zoals de street food bars in Vietnam zelf.

‘Ghent, here we come’. Toevallige voorbijgangers in de Voldersstraat zullen de affiches misschien al opgemerkt hebben. In het najaar opent Knees to chin hier haar vijfde vestiging. Op het menu? Rice paper rolls, waarvan ze er elk jaar al zo’n 500.000 verkopen.

“Deze huisgemaakte spring rolls zijn ons handelsmerk en zijn uniek in België”, vertelt founder Roxane. ”Lactosevrij, laag in gluten en met verrassende smaakcombinaties: kokosomelet, gekarameliseerde tofu of crispy bacon om er paar op te noemen.”

 

Via een crowdlendingcampagne bij investeringsplatform WinWinner zoekt Knees to chin investeerders om deze vijfde hotspot mogelijk te maken. “Een sterke en trouwe community is altijd een troef geweest van Knees to chin”, vult Agathe aan. “Daarom leek een financieringsronde in samenwerking met de Gentenaars van WinWinner een goede stap om hier naamsbekendheid te verwerven.”

Op-en-top Vietnamees

De ongewone naam verwijst naar de houding waarmee men in de Vietnamese straatjes op de stoeprand gehurkt zit te eten. Wanneer je in een filiaal van Knees to chin binnenstapt, waan je je dan ook in een drukke Aziatische shop, neonverlichting incluis. Ook opvallend: het keukenpersoneel bestaat exclusief uit koks met een Vietnamese achtergrond.

“In onze shops nemen we onze klanten echt mee op een belevingstrip”, vertelt Agathe. “Niet alleen door het eten, maar ook door de compromisloze sfeer. De focus ligt op take-away, maar we hebben steeds een aantal tafeltjes vrij voor wie liever bij ons blijft eten.”

Knees to chin Gent opent in het najaar. Meer informatie over de crowdlendingcampagne van Knees to chin bij WinWinner vind je op deze pagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.