Café Maritime Andy kiest na negen jaar terug voor een gezinsleven. Foto: zvd

Café ‘De Maritime’ staat over te nemen, Andy (38) zet punt achter zijn leven als cafébaas: “We zijn toe aan een nieuw hoofdstuk”

Café Maritime in het centrum van de gemeente staat over te nemen. Huidig uitbater Andy Plasschaert (38) en zijn partner Blossom willen terug een gezinsleven en bedanken nu al hun klanten voor negen jaar plezier en ambiance.

Het volkscafé De Maritime is al jaren een begrip op de Grote Markt. Andy staat er de laatste negen jaar achter de tapkast en woont boven het café, maar nu wil hij zijn leven en dat van zijn partner Blossom een nieuwe wending geven.

“Het is genoeg geweest, we zijn toe aan een nieuw hoofdstuk en willen nu een huisje-boompje-beestje en misschien kindje- verhaal schrijven”, plaatste Andy op de sociale media.

Brand

De Maritime zeg je in één adem met het naastgelegen café Bristol van Bjorn Geirnaert. “We hadden een perfecte collegiale relatie, we organiseerden samen optredens, valentijnparty’s, verkleedpartijen, DJ-avonden , tal van evenementen tijdens de kermis en we hielden vaak gewoon mekaars terras open”, illustreert Andy.

De twee verhuurden ook samen horecamateriaal. “Maar in een grote brand begin 2022 zijn we alles verloren”, illustreert Andy een van de donkerste periode uit zijn loopbaan. De Maritime – ooit zo genoemd door de eerste uitbater die ook zeevisser was – heeft veel vaste stamgasten die er dagelijks of sommige zelfs wel twee keer per dag langskomen. Maar het is ook een nachtcafé waar klanten vanaf de vrijdag tot in de kleine uurtjes kunnen feesten. “Vaak begint dit al op donderdagavond als arbeiders van ArcelorMittal hier na hun late shift stranden”, zegt Andy.

Overname

Maar de man wil nu meer tijd voor zichzelf en zijn partner en zet een punt achter ‘zijn’ Maritime. “Er dienden zich al drie kandidaat-overnemers aan, maar er moet ook onderhandeld worden over de overname van het interieur van dit café, want dit is van mij. Ik ga ervan uit dat het heel wat vroeger kan, maar op 28 februari 2025 trek ik de deur definitief dicht. Dan verloopt mijn contract met de eigenaar het café de firma Le Jeune. Wat ik dan professioneel ga doen weet ik nog niet, maar eerst en vooral staat dan een verhuis op het programma.”