Nieuws Oost-Vlaanderen Callebaut lanceert op Tomorrowland nieuw chocoladedessert

Callebaut lanceert op Tomorrowland nieuw chocoladedessert

Callebaut lanceert op Tomorrowland nieuw chocoladedessert

5783623a2bdacAl meer dan 100 jaar produceert Callebaut® chocolade in Wieze. Het is één van de zeldzame chocolademakers die zijn cacaobonen nog steeds zelf selecteert, roostert en vermaalt tot zijn eigen geheime en exclusieve cacaomassa, het belangrijkste ingrediënt voor couverture-chocolade. Callebaut werd in 1850 in België opgericht als een familiebrouwerij. Kleinzoon Octaaf Callebaut produceerde zijn eerste chocoladerepen in 1911 en begon kort daarna met de productie van couverturechocolade voor Belgische chocolatiers. In 1950 begon het bedrijf  zijn finest Belgian chocolates te exporteren. Het maakt nu deel uit van Barry- Callebaut, ’s werelds toonaangevende fabrikant van kwaliteitscacao en chocolade.

Deze zomer installeert Callebaut zijn Belgitude dessertbar op de festivalweide van Tomorrowland. Zo neemt het bedrijf uit Wieze het voortouw om de trots van ons mooie land een welverdiende boost te geven. Want is er een betere plaats dan Tomorrowland – waar feestvierders uit meer dan 200 verschillende landen samenkomen – om een heerlijke dosis Belgische magie te injecteren?

Callebaut is sinds 2014 partner van Tomorrowland en verwent de festivalgangers met heerlijke Belgische chocoladedesserts, gecreëerd door de Callebaut®-chefs en hun collega’s. Op de vorige edities van het wereldberoemde festival genoten bezoekers van desserts geïnspireerd op de Finest Belgian Chocolate. Met gelddonaties van de People of Tomorrow werd in Brazilië zelfs een cacaoplantage aangelegd.

Dit jaar wil Callebaut de Belgische lekkernijen nog meer in de kijker plaatsen. Daarom introduceert de oudste chocolademaker van België nu de Belgitude Dessert Bar in Tomorrowland.

“De chefs van Callebaut hebben de koppen bij elkaar gestoken om een nieuw origineel dessert te bedenken dat al het beste uit de Belgische keuken verenigt”, zegt Frederic Janssens, Global Brand Manager Callebaut. “Denk aan Brusselse wafels, dame blanche en Belgische chocolade. Resultaat: Brusselse ‘wafel & chocolade’-frietjes geserveerd met ‘Ganoyaise’ en ‘BEtchup’. In mensentaal: Brusselse wafels verrijkt met Callebaut-chocolade en gesneden in de vorm van Belgische frietjes, geserveerd met een ganache van witte chocolade en citroen en afgewerkt met een bolletje frambozenijs.”

Het dessert toont trots de Belgische driekleur: zwart van de pure chocolade, geel van de ‘Ganoyaise’ en rood van het roomijs. Het dessert heeft zijn naam niet gestolen en is door en door Belgisch. Bovendien worden alle Belgitude-desserts à la minute klaargemaakt voor de lekkerbekken van Tomorrowland. De Callebaut-chefs zijn zelf ter plekke om de roemrijke geschiedenis van Belgische chocolade tot leven te brengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.