NINA_CAMPINA_1_NL-9900000000079e3c

Campina kiest Nina Derwael als ambassadrice

FrieslandCampina gaat een nauwe samenwerking aan met turnfenomeen Nina Derwael. De kersvers drievoudig Sportvrouw van het Jaar zal drie jaar lang het gezicht worden van Campina. Het zuivelbedrijf, met belangrijke productievestiging in Aalter, brengt onder andere Belgische weidemelk, verse kazen, room en yoghurt op de markt.

Amper 21 jaar is Nina Derwael, maar de Truiense heeft nu al een cv om van te duizelen. Na goud op het wereldkampioenschap turnen op de brug met ongelijke leggers in 2018 en 2019, schreef ze afgelopen jaar op de Olympische Zomerspelen in Tokio Belgische turngeschiedenis met een gouden medaille in diezelfde discipline. Om nog maar te zwijgen van haar drie bekroningen tot Sportvrouw van het Jaar - de meest recente in december 2021.

Nu slaat Nina, die op dit ogenblik ook de pannen van het dak danst, de handen in elkaar met Campina. En dat tot eind 2024. Een logische match met de topsportster: Campina zet sterk in op duurzaam, gezond en Belgisch met een assortiment aan zuivelproducten.

Nutritionele voeding als cruciale bouwsteen

"We zijn razend enthousiast dat we Nina tot onze familie mogen verwelkomen", vertelt Sarah De Meester, woordvoerster van FrieslandCampina. "Met haar focus op gezonde voeding, zit ze goed bij ons. Haar persoonlijkheid strookt ook 100% met ons DNA: haar werkersmentaliteit, nuchterheid en toegankelijkheid: die delen we allemaal. Iedereen kent Nina als iemand die zich heeft opgewerkt tot een boegbeeld van de Belgische turnwereld. Maar voor Campina is Nina meer dan een fenomenale atlete. En net zoals ons is ze grote fan van voedzame zuivelproducten."

Nina zelf is trots dat ze zich een ambassadrice van Campina mag noemen. "Als topsportster bereid ik me mentaal en fysiek steeds zo optimaal mogelijk voor. De juiste gezonde en nutritionele voeding is daarbij een cruciale bouwsteen van mijn programma. Toen ik in contact kwam met Campina, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Ik start mijn dag graag sterk met een ontbijt met verse kazen. Ook tussen trainingen en wedstrijden door eet en drink ik zuivelproducten. Waarom? De verse kazen en melk zijn 100% natuurlijke producten boordevol proteïnen en zonder toegevoegde suikers. Ideaal voor een atlete. Dankzij de combinaties met fruit en havermout geniet ik ook van voldoende afwisseling."

Over FrieslandCampina België

FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 16.995 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.250 werknemers en heeft 4 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Gent zijn er drie productielocaties in Aalter, Bornem en Lummen.

Dit jaar viert FrieslandCampina zijn 150-jarig coöperatief jubileum, een heel bijzondere mijlpaal! De coöperatieve geschiedenis van FrieslandCampina gaat terug tot 1871.