Nieuws Oost-Vlaanderen Cateraar en partyplanner brengen het perfecte etentje aan huis

Cateraar en partyplanner brengen het perfecte etentje aan huis

Cateraar en partyplanner brengen het perfecte etentje aan huis

DEINZE – De horeca zijn sinds vandaag opnieuw dicht. Om je toch de mogelijkheid te geven gezellig te dineren slaan cateraar Bart Basselier van Very Food Catering en partyplanner Ann De Vliegher van Just Party de handen in elkaar. “Door corona draaien we slechts 6 procent van onze normale omzet”, zegt Basselier. Met ‘The Perfect Dinner’ hopen we opnieuw meer mensen te bereiken. We brengen onze culinaire belevenis tot in jouw huiskamer, van aankleding en bediening tot afwas.”

Veel ondernemers uit de evenementensector dienden zichzelf de afgelopen maanden opnieuw uit te vinden. Ook voor Bart Basselier van Very Food Catering uit Deinze is het een zware periode geweest. Sinds 2007 verzorgt hij de catering van zowel privé- als bedrijfsevenementen. “Na de aankondiging van de lockdown werden er in 4 uur tijd bijna voor 700.000 euro aan evenementen geannuleerd”, zegt Bart. “In de periode van april tot september werden er 122 trouwfeesten verzet of gecanceld en momenteel draaien wij amper 6 procent van onze normale omzet.”

Gelukkig bleef Bart niet bij de pakken zitten en startte hij meteen met een afhaalformule en opende hij een pop-upzaak in De Bonneterie in Aalst. In juli nam hij ook 3Square Dining in Zwijnaarde over en doopte het om tot Bystrò Jamien. “Op die manier kon ik de schade beperken”, zegt hij. “Voor een nieuw initiatief ben ik ingegaan op het voorstel van Ann De Vliegher van Just Party, met wie ik al regelmatig heb samengewerkt. Samen lanceren wij The Perfect Dinner.”

The Perfect Dinner

Ann De Vliegher startte in 2016 als partyplanner onder de naam Just Party. Door COVID19 kwam ook zij grotendeels zonder werk te zitten. Zo ontstond in volle lockdownperiode bij Ann het idee voor The Perfect Dinner: “Ik had voor Moederdag voor ons gezin van zes een afhaalmenu besteld en los van het heerlijke eten miste ik toch iets. Je moet er zelf om, je moet de tafel dekken en ook het afruimen en de afwas doe je zelf. Mijn man en kinderen hadden ook elk iets anders gekozen en uiteindelijk was ik nog een hele tijd bezig met alles klaar te maken. Dat moet anders kunnen, dacht ik.”

Verschillende thema’s

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.