Nieuws Oost-Vlaanderen CEO Awingu wordt nieuwe voorzitter Netwerk Ondernemen

CEO Awingu wordt nieuwe voorzitter Netwerk Ondernemen

CEO Awingu wordt nieuwe voorzitter Netwerk Ondernemen

GENT – Met Walter Van Uytven als nieuwe voorzitter, heeft Netwerk Ondernemen een klinkende naam te pakken. Een doorwinterde ondernemer die sinds 2014 actief is als CEO van Awingu, een internationale actieve scale-up dat je hele werkplek overal en op elk toestel beschikbaar maakt via de webbrowser.

Met een rebranding en nieuwe voorzitter wilt Netwerk Ondernemen zich nog beter positioneren in het ondernemerslandschap in Vlaanderen. “Zo willen we ons onderscheiden door kwalitatieve matchmaking tussen mentor en founder”, aldus Afgevaardigd Bestuurder Gert Gijbels.

Ondernemers voor ondernemers

Walter van Uytven is sinds 2015 lid bij Netwerk Ondernemen en begeleidt op heden nog 2 scale-ups, namelijk Jonas De Cooman van Spott en Martijn Joris van Twikit. In mei 2017 werd hij verkozen tot 1 van de bestuurders in de Raad van Bestuur.

“Iedereen heeft een mentale uitlaatklep nodig”, vertelt de gloednieuwe voorzitter. “Ik geloof heel sterk in de visie en de missie van Netwerk Ondernemen. Voorzitter worden van deze organisatie was dan ook een logisch gevolg. Mijn mentor trajecten lopen ten einde dus de tijd die ik voorheen in de mentoring stak, zal ik nu steken in het voorzitterschap.”

Visie 2.0

“We hebben gekozen voor een Netwerk Ondernemen 2.0, met een nieuwe look en feel. Maar ook met een sterkere focus op aanbod en doelgroep. Netwerk Ondernemen onderscheidt zich door de kwalitatieve matchmaking tussen een mentor en zijn mentee. Die matchmaking is alleen maar mogelijk dankzij een goede selectie van mentors en een strenge screening van de kandidaten die begeleid worden. We staan voor Ondernemers voor Ondernemers, dus dit betekent dat onze mentors ook ondernemers moeten zijn en over sterke ‘entrepreneurial skills’ beschikken. Practice what you preach, dat moeten we nog meer doen in de toekomst”, aldus Walter.

Twee succesvolle kapitaalsrondes

Awingu kwam de afgelopen maanden ook veel in de media. Zo haalden ze vorige maand nog 4 miljoen euro op bij hun aandeelhouders voor de uitbreiding van hun verkoopteams. Twee jaar geleden haalden ze reeds 2,65 miljoen euro op. “Heel wat scale-ups die bij Netwerk Ondernemen begeleid worden, zijn bezig met kapitaalsrondes. Als ondernemers zijn de ‘lessons learned’ van andere ondernemers zeer waardevol. Ervaringen delen met elkaar om zo bepaalde valkuilen te vermijden”, aldus Walter Van Uytven.

Internationale scale-up

Awingu is een bloeiende internationale scale-up met een hoofdkantoor in Gent en New York. Ondertussen hebben ze een 50-tal werknemers in dienst en zijn ze actief in 20 landen. Op het Awingu platform zijn reeds 50.000 gebruikers aangesloten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.