thumbnail_image001 CEO Jeroen Dombrecht met dochter en Burgemeester Hans Knop aan de net geplaatste slagbomen

Checkmade zorgt op 1 september voor veiligheid aan scholen in eigen gemeente

ZELE - Checkmade, totaalaanbieder van toegangscontrole en toegangsautomatisatie, plaatst in eigen gemeente Zele slagbomen die de veiligheid van de scholieren moeten verhogen. De vestiging van basisschool De Vlinderboom in Durmen kreeg al slagbomen van checkmade aan de toegangswegen. In het najaar volgt ook de vestiging van De Kleuterkouter in de BVA-wijk.

De gemeente Zele wil meer plaats voor stappers en trappers. Voetgangers en fietsers krijgen prioriteit in haar nieuwe circulatieplan. Een van de uitwerkingen vertaalt zich naar de veiligheid aan de scholen. En net daar kan checkmade mee het verschil maken.

Burgemeester Hans Knop: “Door het plaatsen van telkens 2 slagbomen aan de scholen, houden we koning auto tegen en geven we de kwetsbare weggebruiker alle ruimte om veilig te kunnen bewegen. Uiteraard worden de slagbomen enkel gesloten bij de start en het einde van de schooltijd, telkens voor een halfuurtje. Dat is genoeg om onze kinderen een verkeersveilige omgeving te garanderen wanneer ze op school toekomen of de school verlaten. Dergelijke dingen vragen natuurlijk wat aanpassing voor de buurt, maar samen met de school zijn we enthousiast over dit project. De veiligheid verhogen, zorgen voor gezondere lucht en tegelijk de lokale economie steunen door een bedrijf uit eigen gemeente in te zetten voor de implementatie van de slagbomen, is natuurlijk geweldig. We hopen de komende jaren nog meer van zulke initiatieven te realiseren.”

Eigen kinderen

CEO van checkmade Jeroen Dombrecht vult aan: “Mijn eigen kinderen gaan naar school in Zele, dus ik draag graag mijn steentje bij om de omgeving veiliger te maken. Ik kan het mobiliteitsplan van de gemeente alleen maar aanmoedigen."

“Als ouder wil je vooral dat je kinderen veilig van en naar school fietsen, als ondernemer sta je ook stil bij de duurzaamheid en de mobiliteit. En nu gaan we in Zele op alle vlakken vooruit.”

Slagbomen op zonne-energie

Leuk weetje is dat deze slagbomen functioneren op zonne-energie. Jeroen Dombrecht: “Een slagboom op zonne-energie is uitermate geschikt voor de verschillende handelingen die deze slagboom per dag zal doen. Het is een installatie met een zeer lange levensduur. Dankzij de fotovoltaïsche cel is er geen andere energiebron nodig en garanderen we een uitstekende werking.”