La boucherie 2 Foto: if

Chef Sam D’Huyvetter sluit deuren van zijn vleesrestaurant in Latem: “Meer is niet altijd beter”

De deuren van vleesrestaurant La Boucherie op de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem zijn gesloten, anderhalf jaar na de opening. Chef Sam D’Huyvetter wil volop focussen op zijn projecten in Gent: Bar Bask, Taberna, Yalo en De Blauwe Kiosk.

“Het komt wellicht als een grote verrassing, maar we sluiten de deur van La Boucherie”, kondigt D’Huyvetter aan op Facebook. “Zo komt er ook een einde aan ons Latems avontuur, waar we met heel veel trots en dankbaarheid op terugkijken.”

Lees ook: Out Of Office met Sam D’Huyvetter: “Het liefst van al bestel ik de hele kaart als ik op restaurant ga”

D’Huyvetter begon zijn solo-avontuur tien jaar geleden met Boulevard, ook op de Kortrijksesteenweg. Zo’n acht jaar geleden startte hij Kitchen Story op enkele honderden meters verderop. In april 2022, werd dat omgevormd naar vleesrestaurant La Boucherie, met waar je meer dan 18 verschillende runderrassen kon krijgen waaronder Wagyu, Holstein, en Angus.

Sam D’huyvetter bij de opening van La Boucherie. Foto: Erwin Mynsberghe

“Na de zomer hebben we alles op een rijtje gezet en besloten om te herfocussen”, zegt de chef. “We hebben een mooi verhaal geschreven in Latem, maar we hebben ook gemerkt dat er meer is in het leven dan enkel crossen van het ene restaurant naar het andere. Meer is niet altijd beter. We willen tijd om Bar Bask verder uit te puren, en Yalo en De Blauwe Kiosk vragen ook werk.”

Bovendien zijn D’Huyvetter en zijn team volop in de weer om Taberna Bask, het kleinere broertje (en buur) van Bar Bask, op te starten in het voorjaar. In afwachting van een permanente locatie voor burgerrestaurant The Dudes, plant de chef ook om nog enkele guerrilla-acties te doen, onder andere deze zondag van 11 tot 15 uur op de oestermarkt aan het pakhuis.