Chocolade-atelier Vyverman Wim Vyverman en Tine Geussens. Foto: yjs

Chocolade-Atelier Vyverman opent gloednieuwe winkel: “Productie en presentatie van onze chocolade kunnen hier stappen blijven zetten”

Chocolade-Atelier Vyverman opent komend weekend de deuren van hun nieuwe winkel en atelier op de hoek van de Driekoningenstraat en de Slachthuisstraat in Sint-Niklaas. Klanten kunnen voortaan ook 24/7 chocolade verkrijgen in een chocolade-automaat. “De zaak is nu drie keer groter als voordien waardoor productie en presentatie naar nog hoger niveau kunnen tillen”, zegt Wim.

Wim Vyverman (44) is als chocolatier inmiddels een bekende naam in de Wase hoofdstad. Zijn Chocolade-Atelier wordt de laatste jaren steevast opgenomen in de prestigieuze gids Gault&Millau en in 2019 kreeg hij ook de prijs voor de Beste Belgische Praline voor zijn Mallow Stick.

Samen met zijn echtgenote Tine Geussens (43) openen ze komend weekend een nieuwe zaak en dat op amper 600 meter van hun vroegere winkel in de Begijnenstraat. “In dit pand hebben we drie keer zoveel ruimte als voorheen”, vertelt Wim. “Daardoor kunnen we het atelier en de winkel inrichten zoals we het zelf voor ogen hadden om onze chocoladezaak verder uit te bouwen.”

In de nieuwe winkel wordt ook een demoruimte ingericht zodat klanten van dichtbij kunnen ontdekken hoe de artisanale chocoladecreaties tot stand komen. “Een bezoek aan ons chocolade-atelier wordt daardoor een echte trip doorheen de wondere wereld van chocolade”, zegt Wim. “Ook onze productiecapaciteit worden vergroot, zodat we aan de groeiende vraag kunnen blijven voldoen en daarnaast is de zichtbaarheid en bereikbaarheid op deze locatie een grote troef.”

Hun nieuwe winkel en atelier zijn drie keer groter als hun vorige pand in de Begijnenstraat. Foto: yjs

Chocolade-automaat

Klanten moeten zich overigens niet houden aan de openingsuren van de winkel, want voortaan kunnen ze ook 24/7 hun portie chocolade afhalen in de chocolade-automaat aan de ingang van de zaak. “Ook daar zullen verschillende pralines en andere chocolade lekkernijen terug te vinden zijn”, aldus Wim.

“We wilden de stap naar een nieuw pand al een tijdje zetten en zijn verheugd dat dit het resultaat is geworden. We grijpen de kans om een hoog niveau over de hele lijn door te trekken, van product tot presentatie.”

In de automaat kunnen klanten 24/7 terecht voor pralines en andere chocolade lekkernijen. Foto: yjs

Tijdens het openingsweekend op zaterdag 14 van 9.30 uur tot 18 uur en zondag 15 oktober van 11 uur tot 18 uur kan iedereen kennismaken met de nieuwe winkel en atelier.

Foto: yjs