Nieuws Oost-Vlaanderen Chocoladefabriek Barry Callebaut is ‘Factory of the Future’

Chocoladefabriek Barry Callebaut is ‘Factory of the Future’

Tom Van Echelpoel (l) en Bram Van Genabet van Barry Callebaut.

Chocoladefabriek Barry Callebaut is ‘Factory of the Future’

WIEZE – Barry Callebaut, dat de grootste chocoladefabriek ter wereld heeft in Wieze, krijgt de titel van Factory of the Future. Hij werd uitgereikt door de Belgische technologiefederatie Agoria en de verschillende industriefederaties.

Factory of the Future, het is een award die de meest toekomstgerichte productiebedrijven in ons land bekroont. Barry Callebaut kreeg hem samen met nog vier andere bedrijven. “Wij zijn enorm trots op deze award”, volgens Tom Van Echelpoel, plant manager bij Barry Callebaut. “Het is een beloning voor de vele inspanningen die onze teams de afgelopen jaren hebben geleverd om onze fabriek in Wieze te transformeren tot een smart factory. En die blijft onze mensen centraal stellen door ze te ondersteunen met de juiste informatie op het juiste moment. Het toont aan dat we hier in Wieze klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.”

Felbegeerde titel

Met de Factory of the Future-award wil Agoria in samenwerking met de verschillende industriefederaties productiebedrijven die hard bezig zijn met de toekomst, in de kijker zetten.

“Factories of the Future zijn maakbedrijven die investeren in hun productie, in hun personeel, in slimme processen en in digitalisering”, verduidelijkt Jolyce Demely, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen.

“Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. Om de felbegeerde titel te behalen, moeten bedrijven op zeven vooraf bepaalde transformatiedomeinen minstens vier op vijf scoren tijdens een kritische audit door onafhankelijke experts.”

De Factory of the Futurewinnaars krijgen de titel voor een periode van drie jaar. Na afloop daarvan moet een nieuwe audit uitwijzen of de titel kan verlengd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.