Nieuws Oost-Vlaanderen Chocolatier en wijnspecialiste slaan de handen in elkaar

Chocolatier en wijnspecialiste slaan de handen in elkaar

Chocolatier en wijnspecialiste slaan de handen in elkaar

MERELBEKE/BOTTELARE – La Clé du Sud Chocolates en Kristel Balcaen, de Belgische Wine Lady of the Year 2018, slaan de handen in elkaar voor een uitzonderlijke degustatie van wijn & chocolade.

Kristel Balcaen, de Gentse specialiste in wijnaroma’s en in de combinatie van wijn en gerecht, is naast Wine Lady of the Year ook Champagne Ambassadeur 2018 voor België, Sommelier-Conseil, wijndocente, blogster en schrijfster voor verschillende wijnmagazines. Zo werkt ze onder andere aan een boek over wijnaroma’s en food pairing.

Haar collega Sommelier-Conseil en eigenaar van de B&B La Clé du Sud te Bottelare, Thomas Losonczy, is eveneens Ambachtelijk Chocolatier. Hij werkt met Belgische topchocolades en verse kwaliteitsproducten en opteert bewust voor kleinschaligheid en authenticiteit. Hij maakt een breed gamma pralines voor échte chocoladeliefhebbers, die van afwisseling en van pure en delicate smaken houden. Sinds 2017 is La Clé du Sud Ambassadeur van Lekker Oost-Vlaams, een titel uitgereikt door de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen.

Verrassende maar geslaagde combinatie

Na ettelijke proef- en keursessies selecteerde het duo zes wijnen, waaronder 2 droge wijnen, een champagne, een rosé schuimwijn en enkele fijne dessertwijnen. Daarbij werden telkens passende pralines gekozen of gecreëerd. “De combinatie tussen bier en chocolade is reeds gekend. Met wijn is het vaak een moeilijker verhaal”, vertelt Thomas. “Er zijn voor deze degustatie extra chocoladecreaties gemaakt, o.a. met Ruby1, de nieuwe “vierde” chocolade van Callebaut. Dit is een fris-fruitige chocolade die perfect samengaat met rode vruchten, maar ook hartige mogelijkheden biedt in de gastronomie.”

“Het was een echte uitdaging om met de verschillende chocolades en vullingen aan de slag te gaan”, vult Kristel aan. “Vooral met droge (niet-zoete) wijnen is de combinatie niet evident. Maar we hebben de uitdaging met veel ‘goesting’ aangenomen en erg leuke ontdekkingen gedaan. Ik ben heel blij met het resultaat!“

Open Tuinenweekend

De wijn & chocolade combinaties zijn te proeven aan democratische prijzen tijdens het Open Tuinenweekend op zaterdag 23 en zondag 24 juni in het Oost-Vlaamse Bottelare, Rood Beeldekenstraat 61, van 10 – 18 uur. Meer informatie vind je op www.lacledusud.be of www.wineandwords.be.

Geïnteresseerde particulieren, bedrijven en verenigingen kunnen steeds contact opnemen met Thomas (lacledusud@gmail.com) of Kristel (kristel@wineandwords.be) voor bijkomende inlichtingen en voorwaarden voor een wijn & chocoladedegustatie of -activiteit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.