Nieuws Oost-Vlaanderen Chris Raman (Groeiatelier) "We moeten het woord "crisis" schrappen"

Chris Raman (Groeiatelier) "We moeten het woord "crisis" schrappen"

Chris Raman (Groeiatelier) "We moeten het woord "crisis" schrappen"

aaaaaaachrisGroeiatelier, onafhankelijk kenniscentrum voor ondernemers, schakelt een versnelling hoger. Met een pak nieuwe sprekers en de aanstelling van een Programme & Event Manager. Samen met een aantal onafhankelijke experts leert Groeiatelier ondernemers hoe ze groeiknelpunten heel concreet kunnen aanpakken en hoe ze het woord crisis volledig uit hun woordenboek kunnen schrappen. Sprekers zijn onder andere Frank Maene, Omar Mohout, Inge Geerdens, Jürgen Ingels, Frans de Groot en Geert Vanhees.

Een jaar geleden richtte Chris Raman Groeiatelier op. Een nieuw kenniscentrum in Gent dat ondernemers de kans biedt om tijdens seminars, workshops en matchmaking events sneller vooruitgang te boeken met hun bedrijf. “We hebben in het eerste jaar ons concept op de kaart gezet en al heel wat ondernemers bereikt”, zegt hij. “Nu schakelen we over naar een hogere versnelling, met een pak nieuwe en inspirerende sprekers en de aanstelling van een Programme & Event Manager in de persoon van Michael Boschmans.”

Chris Raman is zelf een serieel ondernemer en een vurig pleitbezorger van meer ondernemerschap. “Het is de enige manier waarop we welvaart kunnen genereren voor de toekomstige generaties”, geeft hij aan.

Groeiatelier is dan ook bedoeld om het ondernemerschap in Vlaanderen een forse zuurstofinjectie te geven. “Klagen over een tekortschietende overheid, over strengere en veranderende reglementeringen en over concurrentie die als gevolg van de digitale transformatie en disruptie van alle kanten komt, helpt ons niet vooruit”, verduidelijkt Chris Raman. “Ondernemen is niet bij de pakken blijven zitten en permanent crisissen oplossen. Samen met een aantal onafhankelijke experts leert Groeiatelier ondernemers hoe ze groeiknelpunten heel concreet kunnen aanpakken en hoe ze het woord crisis volledig uit hun woordenboek kunnen schrappen.”

Uniek aan Groeiatelier is niet alleen dat alle events bijzonder interactief zijn en voor elke deelnemer nieuwe inzichten en een uitgebreider netwerk opleveren, maar dat ze ook methoden en technieken aanreiken die ondernemers kunnen gebruiken om zich tijdens hun persoonlijke levenscyclus permanent te herbronnen. Groeiatelier is bovendien volledig onafhankelijk en wordt gerund door een team van ondernemers. Voor ondernemers, door ondernemers dus.

“Het moet ondertussen voor iedereen duidelijk zijn”, zegt Chris Raman nog “dat start-ups de wereld aan het veroveren zijn. De lijst van de “Unicorns” – start-ups die in hun eerste levensjaar meteen één miljard dollar waard zijn – die het zakenblad Fortune publiceert, bevat dit jaar al 86 namen. Stuk voor stuk zijn dat ondernemingen die hele sectoren op hun grondvesten kunnen doen daveren. Om zich tegen die disruptie te wapenen hebben ondernemers de kennis nodig die wij met Groeiatelier verspreiden.”

“We staan heel dicht bij de ondernemers en stellen op basis van hun input een programma vol seminars en workshops samen”, aldus Programme & Event Manager Michael Boschmans. Dit najaar organiseert Groeiatelier dan ook een groot aantal evenementen rond onder meer pitching, pricing, storytelling, venture capital, marketing en verschillende manieren om groei te genereren (met onder andere de alom geprijsde Bitsing-methode). Sprekers zijn onder andere Frank Maene, Omar Mohout, Inge Geerdens, Jürgen Ingels, Frans de Groot en Geert Vanhees.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.