763 (11)

Christeyns investeert in medische hygiëne met overname Duitse Pliwa

GENT - Ondanks het onzekere investeringsklimaat breidt hygiëne-expert Christeyns haar activiteiten in de medische hygiëne uit door de overname van het Duitse Pliwa, producent van desinfectieproducten voor ziekenhuizen en tandheelkundige zorg. De transactie zal Christeyns in staat stellen om de productiecapaciteit van ontsmettingsmiddelen voor medische toepassingen te vergroten. Zo hoopt het bedrijf de medische sector in de toekomst beter te kunnen ondersteunen.

Na de acquisities van Laboratoire Phagogène en Ecolab's Life Science Division in Frankrijk, voegt Christeyns nu een derde bedrijf toe aan zijn European Life Science Portfolio. Met de overname van Pliwa verstevigt Christeyns haar positie in deze markt en zet het een stap voorwaarts in de geografische expansie.

Pliwa, opgericht in Malsfeld (Duitsland) in 1991, produceert een breed assortiment hand-, instrument- en oppervlakte-desinfectieproducten en streeft in 2020 naar een omzet van 5 miljoen euro.

Risico om nu te investeren

“Hoewel de overname al een tijdlang gepland stond, is het voor ons op dit moment toch best een risico om te investeren”, verduidelijkt CEO van Christeyns, Alain Bostoen. “Veel van onze klanten zijn horeca-wasserijen en deze zijn uitzonderlijk zwaar getroffen door de corona-crisis, wat uiteraard ook voor ons grote gevolgen zal hebben. Toch willen we het investeringsrisico nemen. Meer dan ooit tevoren is het duidelijk dat hygiëne in de zorgsector van levensbelang is, zowel voor de patiënten als voor de hulpverleners.”

Bereik vergroten

Nieuwe directeur en dochter van de voormalige eigenaar, mevrouw Olivera Mautner, zal een minderheidsaandeel houden in het nieuwe bedrijf Pliwa Hygiene Gmbh. Ze legt uit: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van zo’n grote en professionele groep. Als apotheker en gekwalificeerde specialist volgens de geneesmiddelenwet, ben ik altijd erg trots geweest op de technische kwalificaties van onze ontsmettingsmiddelen. Samen met Christeyns zullen we in staat zijn om het bereik van onze producten te vergroten. We kijken er naar uit om samen te groeien. ”

Met deze overname vergroot Christeyns haar groepscapaciteit in de productie van desinfecterende middelen en reinigingsmiddelen voor medische apparatuur. Alle 25 jobs in de fabriek in Malsfeld blijven behouden.