Christeyns2

Christeyns trekt naar Brazilië

Christeyns heeft een nieuwe state-of-the-artproductiefaciliteit geopend. Die bevindt zich in het Braziliaanse Cosmópolis op ruim honderd kilometer van São Paolo. De investering van zo’n 3 miljoen euro is een logisch gevolg van de organische groei die het Gentse chemiebedrijf doormaakt. “Deze vestiging laat ons toe om nieuwe afzetmarkten en gebieden aan te boren”, aldus Alain Bostoen, ceo van Christeyns.

Christeyns is reeds sinds 2011 actief in Brazilië. In de regio’s van onder andere São Paolo en Rio de Janeiro wist het chemiebedrijf reeds een marktaandeel van 15 procent te verwerven. “Het potentieel van de textielverzorgingsmarkt is hier enorm groot. Ook de markten van hygiënische reiniging in de Braziliaanse voedingssector zijn een nog totaal onontgonnen gebied. Omwille van die redenen drong zich een uitbreiding van de productiecapaciteit op”, legt managing director Jef Wittouck uit.

De nieuwe productiefaciliteit bestrijkt 2.300 vierkante meter en beschikt nog over 240 vierkante meter kantoorruimte. “Aangezien onze totale eigendom meer dan 8 hectare groot is, hebben we indien nodig nog wel wat plaats om uit te breiden in de toekomst”, duidt Jef Wittouck. In eerste instantie is de fabriek bedoeld voor de productie van detergenten, wasverzachters en desinfecterende middelen voor textielverzorging, de voedingsindustrie en de institutionele markt.

Christeyns is een Gents familiebedrijf dat van een kleine zeepfabrikant in 1946 tot een gereputeerde speler op de internationale chemiemarkt is uitgegroeid. De laatste twintig jaar steeg de omzet met gemiddeld 17 procent per jaar. Ook het aantal medewerkers nam navenant toe. Ruim 850 medewerkers, verspreid over meer dan 25 vestigingen, zorgden in 2016 voor een omzet van zo’n 300 miljoen euro.