Christophe Maes.JPG (1)

Christophe Maes verkozen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2021

SINT-NIKLAAS - Christophe Maes (34), medezaakvoerder van Maes Interieurschrijnwerk in Sint-Niklaas, werd op dinsdagavond 5 oktober 2021 in het Brusselse Maison De La Poste uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2021.

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelde op dinsdagavond 5 oktober haar jaarlijkse visierapport voor. Traditiegetrouw huldigt de VCB op het eind van de avond vijf Jonge Vlaamse Aannemers; één per Vlaamse provincie.

De Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen schoof Christophe Maes, medezaakvoerder van het Sint-Niklase Maes Interieurschrijnwerk, naar voren omwille van zijn actieve rol als bestuurslid binnen het Jong Ondernemend Bouwnetwerk (een jongerenplatform voor aannemers jonger dan veertig) en zijn deelname aan verschillende peterschapsprojecten.

De 34-jarige Christophe Maes staat samen met zijn vader Eddy aan het hoofd van het maatwerkbedrijf. "We zijn gespecialiseerd in maatwerk voor kasten, keukens en interieurs", duidt Christophe, die een bachelordiploma Interieurvormgever op zak heeft en nadien de bachelor-na-bacheloropleiding Meubelontwerper volgde. "Door die extra opleiding te hebben gevolgd, kunnen we zelf interieurs volgens eigen ontwerp aanbieden aan onze klanten", legt Christophe uit. Die klanten zijn heel divers: van particulieren, architecten en interieurarchitecten tot algemene aannemers.

Het bedrijf is door de jaren heen geëvolueerd van algemene schrijnwerkerij naar interieurbouw. "Het is een misverstand dat maatwerk door een zelfstandige schrijnwerkerij duurder is dan dat van interieurketens", stelt Christophe. "Bovendien kunnen wij beter inspelen op individuele wensen en passen wij onze interieurs naadloos aan de binnenruimte. We produceren voor 100% maatwerk en gebruiken daarbij diverse houtsoorten."

Wanneer Christophe Maes tot het bedrijf toetreedt, gaan de investeringen in het machinepark onverminderd verder. Vanaf 2015 gaat het bedrijf ook productietechnieken van industrie 4.0 omarmen. "Het productieproces verloopt nu meer geïnformatiseerd en geautomatiseerd. Al een tiental jaar werken wij op basis van 3D-tekeningen. Nu wordt het 3D-ontwerp rechtstreeks doorgestuurd naar de machines. Industrie 4.0 genereert bovendien meer data om het productieproces op te volgen en bij te sturen."