Christophe Maes. Foto: Bart Musschoot. Christophe Maes. Foto: Bart Musschoot.

Christophe Maes wordt nieuwe voorzitter van bouwfederatie Embuild

Gisteren verkoos De Nationale Raad van bouwfederatie Embuild Christophe Maes, gedelegeerd bestuurder van het Gentse bouwbedrijf Messiaen, als voorzitter van Embuild. Hij zal in maart 2024 Thomas Scorier van TS Construct opvolgen.

 

Christophe Maes is gedelegeerd bestuurder van NV Messiaen, een bouwbedrijf gespecialiseerd in hoofdzakelijk renovatie, vernieuwbouw en bouwtechnisch onderhoud. Hij leidt het bedrijf samen met zijn zoon Olivier. Vanaf maart 2024 staat hij aan het roer van Embuild als voorzitter. Vanaf nu zal hij zich al inwerken aan de zijde van huidig voorzitter Thomas Scorier en CEO Niko Demeester.

Christophe Maes begon zijn carrière in de bouw samen met zijn vader Roland, zijn broer Tony en zus Sophie bij de familiale bouwonderneming Maes, waar hij nu nog bestuurder is. Hij is ook al jaren actief binnen de beroepsfederatie Embuild. Maes was al voorzitter van Embuild Vlaanderen en FABA, de Federatie van Algemene Bouwaannemers. Tussen 2003 en 2023 was hij bestuurder van Embuild en sinds 2002 is hij ook lid van de Nationale Raad van Embuild.

“Onze sector kijkt tegen heel wat uitdagingen aan", zegt Christophe Maes. "We moeten ervoor zorgen dat bouwen en renoveren betaalbaar blijft, dat de overheidsinvesteringen in infrastructuur stijgen, en dat we het tekort aan medewerkers kunnen opvangen. Ook moeten we de bouw klaarstomen voor de toekomst, onder meer via digitalisering en standaardisering. Ik kijk ernaar uit om hieraan mee te werken."