Kunstgras Domo Landscaping – City Golf Foto: City Golf

City golfen op de duurzame matten van Sports & Leisure Group: “Deze kleine en atypische oppervlaktes kunnen we anders niet recycleren”

Soms komt een duurzame samenwerking gewoon verder uit kameraadschap. Dat bewijzen Vincent Hellemans en Geerard Demoen. Voor de tours van City Golf gebruiken Vincent en zijn team de kunstgrasmatten gemaakt uit snijafval van het Sint-Niklase bedrijf Sports & Leisure Group.

City Golf werd opgericht in 2007 door Vincent Hellemans. Met zijn bedrijf wil Vincent mensen een ontspannende activiteit laten doen terwijl ze genieten van de highlights van een stad. Er kwamen reeds duizenden mensen, vooral bedrijven als teambuilding, genieten van swingende tours doorheen steden in heel Vlaanderen. Sinds de start in 2007 groeide het bedrijf razendsnel.

Sports & Leisure Group is een bedrijf met hoofdkantoor in Sint-Niklaas. Eén van hun merken, Domo Landscaping produceert en verkoopt kunstgras in grote volumes aan gemeentes, distributeurs. Ook heeft de Sports & Leisure Group het merk Domo Sports Grass. Daarmee produceren ze voornamelijk sportgras dat aangeboden wordt in allerlei sportclubs. Het bedrijf stelt in België 160 mensen te werk. Sports & Leisure Group draait 200 miljoen omzet en is actief in bijna twee derde van de wereld. Door middel van hun inspanningen op duurzaamheid is de fabriek in Sint-Niklaas volledig klimaatneutraal gecertificeerd, dit als eerste kunstgrasfabrikant in de markt.

Snijafval

“Voor de tours van City Golf heb ik matten nodig”, begint Vincent. “Geerard is een vriend van mij en hij werkt op de financiële afdeling van Domo Landscaping. De keuze was snel gemaakt om met hen samen te werken. Ze zijn bezig met duurzaamheid, en dat is iets wat wij ook heel belangrijk vinden. Domo Landscaping is innoverend en denkt mee met de klant.”

Sports & Leisure Group produceert een equivalent aan kunstgras van 1.000 voetbalvelden per jaar. “Wij produceren dit per productierun, en het begin en einde van een run brengt altijd snijresten met zich mee. Dit gaat toch over vijf tot tien vierkante meters snijafval. Dit gaat normaal gezien naar de container om op te branden, want deze kleine en atypische oppervlaktes kunnen wij helaas niet recycleren. Maar toen ik vernam dat Vincent op zoek was naar matten, hebben we niet getwijfeld hem hiermee te helpen.”

Schepen voor toerisme Koen Kennis: “City Golf biedt een prettige meerwaarde aan Antwerpen. Het feit dat ze hun activiteiten nu verduurzamen bewijst dat het een onderneming is die uit het juiste hout gesneden is en ook in de toekomst haar plaats verdient in onze stad. Ik ga graag in op de uitdaging om het eerste biologisch afbreekbaar balletje te slaan op de Grote Markt.”

French PadelTour in Toulouse met matten van Domo Sports Grass.

Een hybride oplossing voor voetbal, waarbij Domo Landscaping kunstgrasvezels in een natuurgrasveld schieten.