Nieuws Oost-Vlaanderen Coachingbedrijf Propel geeft talent een duwtje in de rug

Coachingbedrijf Propel geeft talent een duwtje in de rug

Coachingbedrijf Propel geeft talent een duwtje in de rug

0000000000fbFilip Bauwens (foto) is ingenieur van opleiding. Na een loopbaan van twintig jaar als ingenieur, waarbij hij in verschillende sectoren actief was, maakte hij in 2006 de overstap naar de hr-wereld. Hij rekruteerde en selecteerde ingenieurs bij Insel en stond in voor outplacement en coaching bij Galilei. Eind 2011 richtte hij in Merelbeke zijn eigen coachingbedrijf Propel op: coaching voor en door ingenieurs.

“Mijn overstap van de ingenieurswereld naar de hr-sector is ook gepaard gegaan met een sterk persoonlijk ontwikkelingstraject”, zegt hij, “en dankzij mijn verschillende ervaringen en het feit dat ik ondertussen een sterk team heb samengesteld zijn wij zeer goed gewapend om  persoonlijke en businesscoaching, loopbaancoaching, outplacement, workshops en trainingen aan te bieden.”

Filip Bauwens is ervan overtuigd geraakt dat heel wat mensen hun talenten niet ten volle benutten en dat ze met een coachingduwtje in de rug een flink pak succesvoller zouden kunnen zijn in hun carrière.

“Het mag dan een cliché zijn, maar het klopt wel degelijk dat ingenieurs bijvoorbeeld vooral technisch heel sterk zijn, maar die troeven eigenlijk zelf op de helling zetten door niet genoeg aan hun communicatievaardigheden te werken. In onze persoonlijke coachings werken we op maat om bijvoorbeeld de emotionele intelligentie op te krikken en om hen te leren hoe ze goede contacten kunnen opbouwen en onderhouden met niet-technische mensen. Ook onderhandelingstechnieken komen aan bod.”

Naast persoonlijke coaching, biedt Propel ook businesscoaching aan en daarbij specifiek onder meer project- en salescoaching. “Heel veel organisaties beschikken over zeer talentvolle medewerkers, maar kennen onvoldoende hun capaciteiten. Vaak volstaat een klein coachingduwtje in de rug om ervoor te zorgen dat die medewerkers niet alleen nog beter gaan presteren, maar zich ook veel beter in hun vel gaan voelen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.