Van Gils Group

Colors nu 100 procent onderdeel van Van Gils Group: “Er verandert dus niets in de relaties met klanten en leveranciers”

In 2021 gingen Van Gils Group uit Wuustwezel en Colors uit Dendermonde een strategische alliantie aan waarbij Van Gils instapte met een minderheidsparticipatie met de bedoeling na verloop van tijd volledig eigenaar te worden. De laatste stap in dit proces is eind juni gezet.

Van Gils startte meer dan 45 jaar geleden als familiebedrijf. Vanuit de vestiging in Wuustwezel ontwikkelde het bedrijf zich voorspoedig en sinds 2008 werd de geografische expansie ingezet door overnames en participaties in bedrijven in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen en Luik. Het laat de groep toe om de service en de specifieke vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder.

“Met de overname van Colors te Dendermonde, een van de meest toonaangevende Qualicoat gecertificeerde aluminium lakkerijen in België, verstevigen we als groep onze positie in de aluminium lakwereld”, legt Joep Van Gils, CEO van Van Gils Group, uit.

Staalsector

“Vanuit onze verschillende vestigingen zetten we traditioneel in op het stralen, metalliseren, verzinken, anodiseren, chemisch voorbehandelen en poedercoaten van staal en aluminium”, gaat Joep Van Gils verder. “Tot nu toe lag het zwaartepunt van de groep eerder in de staalsector maar sinds de recente overname van Malve, het aluminium anodisatiebedrijf in Meer, en nu Colors, positioneren wij ons steeds meer als de absolute specialist wanneer het gaat om oppervlaktebehandeling voor zowel aluminium als staal.”
Lees ook: Van Gils Group neemt groep Malve over

“We beschikken dan ook over alle relevante kwaliteitslabels: Qualisteelcoat voor de oppervlaktebehandeling van staal, Qualanod voor de anodisatie van aluminium, en Qualicoat en Qualicoat Seaside voor het poedercoaten van aluminium.”

“Toen we met Colors de samenwerking met Van Gils aangingen was dat met een dubbel strategisch doel”, zegt Ivo Vermeeren, Afgevaardigd Bestuurder van Colors. “Enerzijds stelde dit ons in staat een gloednieuwe supermoderne vestiging te bouwen met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. Anderzijds werd hiermee reeds voor straks de opvolging en dus de continuïteit van de onderneming geborgd.”

Ideale partner

“In Joep Van Gils heb ik de ideale partner gevonden”, gaat Vermeeren verder. “We delen dezelfde visie, denken in oplossingen en niet in problemen, en koesteren dezelfde grote ambities voor Colors. Deze overname werd reeds enkele jaren geleden afgesproken en is dus een logische evolutie naar een nieuw begin.”

“Als volwaardig lid van een club van 12 bedrijven met bijna 250 werknemers en een omzet van ca € 50 mio, staan we stevig om de uitdagingen in de sector aan te gaan. Ik heb dan ook alle vertrouwen in de toekomst”, besluit Vermeeren.

Alle personeelsleden van Colors blijven gewoon op post. Er verandert dus niets in de relaties met klanten en leveranciers.