Colruyt Temse De site van Colruyt in Temse zal een ware metamorfose ondergaan. Foto: IF

Colruyt bouwt nieuw warenhuis op palen en sluit daarom voor bijna een jaar: “Klanten krijgen kortingskaart voor winkels in de buurt”

De vestiging van supermarktketen Colruyt in Temse ondergaat in 2024 een hele metamorfose. “Het gebouw gaat tegen de vlakte en er komt een volledige nieuwbouw op palen waarbij we inzetten op duurzaamheid”, zegt Rudi Dewulf, regiodirecteur bij Colruyt.

Op 3 januari gaat de huidige vestiging van Colruyt dicht voor de bouw van een nieuw warenhuis. De werken zullen nagenoeg een jaar in beslag nemen. Op 4 december staat de opening van de nieuwbouw gepland. “Heel het gebouw gaat tegen de vlakte”, zegt Dewulf. “Het huidige warenhuis dateert al van 1986 en is verouderd. Bij de nieuwbouw zetten we in op duurzaamheid. Zo worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en zullen we door het ingenieus toepassen van warmterecuperatie niet meer afhankelijk zijn van gas of stookolie.”

Op palen

De nieuwe supermarkt zal op palen gezet worden. “Met deze ingreep worden er meer parkeerplaatsen gecreëerd en zal winkelen bij regenweer of extreme hitte aangenamer worden. Er zal ook twintig procent meer winkeloppervlakte zijn, waardoor we ons gamma aan de klanten nog kunnen uitbreiden”, zegt de regiodirecteur.

Initieel werd er nog gekeken om een tijdelijke noodwinkel op te zetten, maar die plannen gaan niet door. “Onze klanten zullen een kortingskaart krijgen om in de omliggende winkels hun aankopen te doen. Het personeel dat in Temse actief is, zal ook tijdelijk ingezet worden in deze vestigingen”, zegt Dewulf.

Tankstation verdwijnt

Vandaag bevindt zich aan de voorkant nog een DATS-benzinestation. Die zal bij de nieuwbouw verdwijnen. “Op lange termijn zal het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder dalen, dus we voorzien geen nieuw tankstation. In de plaats daarvan komen er wel laadpalen voor elektrische wagens”, zegt Dewulf.