Nieuws Oost-Vlaanderen Colruyt brengt concept CRU naar Gentse Kouter

Colruyt brengt concept CRU naar Gentse Kouter

Colruyt brengt concept CRU naar Gentse Kouter

crucolrCru, het nieuwe concept van Colruyt, dat focust op authenticiteit, vakmanschap en kwaliteit, zal in het voorjaar een tweede vestiging openen aan de Gentse Kouter.   Na een eerste test in een vierkantshoeve in Overijse is ook dit Gentse project, met een open marktruimte die tien verschillende “ambachten” zal tonen, nog een testproject.

Colruyt ziet de locatie vooral als test om te kijken of het concept ook in het stadscentrum kan aanslaan.  Volgens Jean-Pierre Roelands, de directeur van Cru, zullen de resultaten bepalend zijn voor de verdere uitrol van Cru.

 Jean-Pierre Roelands, die al zijn hele leven voor Colruyt werkt en ook mee aan de wieg stond van  de insteek rond de laagste prijzen, heeft als bedenker van Cru voor een totaal andere insteek gekozen,  die volop inspeelt op de toenemende hang naar ambachtelijke en lokale producten.  

De beweging naar meer authenticiteit, naar welzijn in plaats van welvaart zie je meer en meer opduiken in onze sterk op consumptie gerichte wereld. Inspiratie vond ik bijvoorbeeld in New York, waar ik me een markt herinner waar enkele Italiaanse specialisten de productie van mozzarella aan de klanten toonden. Zo’n winkel geeft een ‘pretpark-gevoel’, in de zin dat je er nog een toertje wil doen”, verklaarde Roelands in een eerder interview.

Andere kenmerkende factoren waarop de nieuwe formule focust zijn het vermijden van keuzestress voor de klanten,  de “desindustralisering” van de producten en de consumptiemogelijkheden die op het binnenplein aan de klanten worden geboden.   Roelands benadrukt dat Cru ook sterk mikt op samenwerking met lokale producenten.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.