Colruyt Group Foto: BELGA

Colruyt rondt ombouw winkels Match en Smatch af

Colruyt heeft de ombouw van 39 overgenomen winkels van Smatch en Match afgerond. Dat meldt de retailgroep in een persbericht. De winkels worden tijdelijk Comarkt en zullen binnen drie jaar nog eens worden omgebouwd naar een definitieve winkelformule van Colruyt Group.

Colruyt nam uiteindelijk 54 winkels over van de groep Louis Delhaize. Drie winkels vielen nog af omdat de mededingingsautoriteit vreesde voor concurrentieverstoring. Van die winkels zijn er in acht weken 39 omgebouwd tot het overgangsmerk Comarkt, waarbij ze telkens een week dichtgingen voor de omschakeling. De laatste twee, in Gavere en Oordegem, gaan vandaag open.

Daarnaast zijn zeven winkels "op goede weg naar transitie naar de Spar-formule", zegt de groep. Nog eens zeven winkels zullen langere tijd dicht blijven omdat ze het komende jaar hun definitieve bestemming krijgen: het worden al zeker drie Bio-Planets, een Colruyt, een Okay en een Cru. Voor een winkel in Mechelen heeft Colruyt nog niet gekozen.

Over een laatste winkel, in het Oost-Vlaamse Belsele, is er nog geen duidelijkheid. Die winkel stond eerst op de lijst voor een transformatie tot Comarkt, maar Colruyt besliste om daar niet mee door te gaan. "De oppervlakte is te klein voor een formule van Colruyt Group en er wordt nu bekeken wat de mogelijkheden zijn voor deze locatie", luidt het. De medewerkers zijn intussen aan de slag bij andere winkels van de groep.