Herstructurering bij Colruyt: Dreamland en Dreambaby verkocht

Supra Bazar koopt Dreambaby van Colruyt

GULLEGEM - Supermarktgroep Colruyt verkoopt zijn keten van babyspullenwinkels Dreambaby aan de West-Vlaamse winkelketen Supra Bazar. Dat heeft de groep dinsdag aangekondigd.

Dreambaby telt 27 winkels en 256 medewerkers. Tijdens het recentste boekjaar was de keten goed voor een omzet van ongeveer 60 miljoen euro (toen nog met 32 winkels), maar de keten is verlieslatend. In het lopende boekjaar wordt een verlies van maximaal 20 miljoen euro verwacht (door operationeel verlies, afwaarderingen ....).
Supra Bazar neemt de keten volledig over. De merknaam blijft behouden en voor de klanten verandert er niets; de geboortelijsten lopen gewoon door. Ook het management blijft aan boord, zegt Colruyt Group in een persbericht.

"Ideale partner"

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit. De partijen hopen de transactie tegen de zomer te kunnen afronden. Er worden geen financiële details vrijgegeven.

Volgens Colruyt is Supra Bazar "de ideale partner om Dreambaby op een flexibele en toegewijde manier verder te ondersteunen in zijn nieuwe elan en een gezonde en duurzame toekomst te bieden".

"Dreambaby heeft het voorbije jaar al heel mooie stappen gezet", zegt Stefan Goethaert, CEO van Colruyt Group, in het persbericht. "We geloven dat de reeds geleverde inspanningen nog meer tot hun recht gaan komen samen met het management van Supra Bazar."

"We kijken er enorm naar uit de medewerkers én de klanten van Dreambaby te verwelkomen", zegt van zijn kant Bavo Vanhalst, CEO van Supra Bazar. "Voor ons is dit de uitgelezen kans om op nationaal vlak een grote stap te zetten in deze voor ons zo interessante en onmisbare babymarkt."

Herstructurering 

Supra Bazar heeft vier winkels in West-Vlaanderen en één winkel in Oost-Vlaanderen, met allerlei non-foodartikelen (woondecoratie, doe-het-zelf, tuinartikelen, dierenbenodigdheden, speelgoed ...). Het is ook eigenaar van twee Kabine-winkels aan de kust.

Colruyt voerde vorig jaar al een herstructurering uit bij Dreambaby, waarbij vijf winkels gesloten werden. Op hetzelfde moment werd een meerderheidsbelang in de speelgoedwinkelketen Dreamland verkocht aan ToyChamp.