Dreambaby Beveren moet de deuren sluiten.

Colruyt verkoopt Dreamland en Dreambaby: Dreambaby in Pareinpark moet sluiten

BEVEREN - De vestiging van Dreambaby in het Pareinpark moet sluiten. Dat heeft de Colruyt-groep, waarvan de speelgoedwinkel onderdeel is, beslist. Het gaat om een herstructurering binnen het bedrijf waardoor 192 jobs geschrapt worden. Driekwart van de aandelen van Dreambaby en Dreamland worden ook verkocht aan ToyChamp. Woensdag bleven alle winkels van Dreamland en Dreambaby gesloten uit solidariteit voor de collega’s wiens job op de helling staan.

Op de deur van Dreamland in het Pareinpark hangt een brief om de klanten te informeren. “Dreamland is trots op de bevlogenheid en betrokkenheid van haar medewerkers”, staat er te lezen. “We beseffen dan ook dat de communicatie van deze intenties een emotionele impact op hen heeft. Al onze winkels zijn daarom vandaag uitzonderlijk gesloten zodat we onze medewerkers alvast de nodige eerste ondersteuning kunnen bieden.” Of Dreambaby na woensdag nog zal heropenen is onzeker.

Algemene herstructurering 

De sluiting van de Beverense Dreambaby-vestiging is deel van een grootschalige herstructurering die Colruyt Group, waar Dreambaby deel van uitmaakt, woensdag aankondigde.

“Dreamland en Dreambaby ondervinden, ondanks hun marktleiderposities, dalende volumes met een belangrijke negatieve impact op hun rendabiliteit”, klinkt het in een persbericht van de Colruyt Group. “Dit is het gevolg van de uitdagende markt waarin beide formules opereren, die wordt gekenmerkt door stijgende concurrentie, volumes die onder druk staan, een verschuiving van offline- naar onlineconsumptie, en veranderd klantgedrag.”

“De voorbije maanden werden corrigerende acties ondernomen”, aldus Colruyt. “Zo werd bijvoorbeeld het online assortiment van Dreamland recent herzien, alsook de leveringstarieven voor online bestellingen. De gewenste resultaten bleven echter uit. Daarom heeft de directie vandaag tijdens een bijzondere ondernemingsraad haar intentie aangekondigd om Dreamland en Dreambaby te herstructureren.”

192 werknemers dreigen zo hun job te verliezen, volgens de socialistische vakbond 150 bij Dreamland en 42 bij Dreambaby. “Dit is voor ons als directie een moeilijke overweging geweest, waarbij we alle opties hebben afgewogen”, zegt CEO Jef Colruyt. “We zijn ons volledig bewust van de menselijke en sociale gevolgen van deze beslissing, en we gaan er dan ook alles aan doen om constructief samen te werken met alle betrokken partijen, en om de medewerkers de nodige begeleiding te bieden.”