Nieuws Oost-Vlaanderen Contractify haalt in volle coronatijd 1,3 miljoen op

Contractify haalt in volle coronatijd 1,3 miljoen op

Contractify haalt in volle coronatijd 1,3 miljoen op

GENT – Contractify, het gebruiksvriendelijk platform voor beheer van contracten, heeft 1,3 miljoen euro aan fondsen verzameld bij Belgische investeerders, PMV en Vlaio. De startup opgericht in 2016 zal die fondsen gebruiken om haar sales- en marketingteam uit te breiden en het platform naar een hoger niveau te tillen op vlak van gebruiksvriendelijkheid en Artificiële Intelligentie .

Elk bedrijf of organisatie heeft heel wat contracten. Als je die optelt dan kom je al snel op een minimum van 100 contracten, zelfs voor de kleinere kmo. Vaak bevinden die contracten zich bij verschillende personen. Het gevolg: 70% van de contracten worden stilzwijgend verlengd, je verliest tijd met het zoeken naar een contract of er wordt vergeten om die waardevolle eindejaarskorting op te vragen. Om nog maar te zwijgen van de problemen wanneer iemand het bedrijf verlaat en de kennis van wat in de contracten staat met zich meeneemt.

Contractify zorgt ervoor dat de juiste persoon proactief een bericht toegestuurd krijgt wanneer een contract aandacht nodig heeft. Het heeft al een 60-tal klanten, waaronder een aantal klinkende namen als PMV, Vivaldis Interim, InSites Consulting, Meat & More…

 Contractify groeit verder

Herlinde De Buck en Steven Debrauwere richtten in 2016 Contractify op. Vandaag telt het 6 mensen. Binnenkort starten er 2 nieuwe collega’s en komen er nog 2 vacatures bij. Eind volgend jaar mikken ze op een team van 17 mensen.

“Met de bijkomende middelen gaan we onze direct sales uitbreiden, maar ook via partnerships werken. Hierbij denken we vooral aan boekhoudkantoren en advocatenkantoren. Dit zijn partijen die het stuk ‘Contract Management as A Service’ kunnen aanbieden naar hun klanten toe. Zo hebben we al een succesvol partnership met Monard Law”, zegt Steven Debrauwere. “Daarnaast wordt het platform doorgedreven geautomatisereerd en de gebruikerservaring verder ontwikkeld. Zo werd er een project gestart om via machine-learning meer data uit de documenten te halen. Aangezien een contract er telkens weer anders uitziet, is dat een hele uitdaging.”

Momenteel is Contractify vooral actief in België, maar het bedrijf zet momenteel de eerste stappen naar Nederland. Naast het Nederlands is het platform vandaag al beschikbaar in Frans en Engels. Frankrijk en Het Verenigd Koninkrijk zijn de volgende logische stappen.

Meer investeringen ondanks Corona

De zoektocht naar investeerders startte in februari dit jaar. Na een drietal weken sloeg Corona toe. Een aantal geïnteresseerden haakten af, maar de investeerders met ervaring in Saas (online software via abonnement nvdr) bleven aan boord. Zo haalde Contractify enkele bekende namen aan boord zoals Lorenz Bogaert, Anthony Brenninkmeijer, Pitchdrive, Wim Derkinderen, Bothr Ventures, Anthony De Clerck, Davy De Vlieger en Philippe Derkinderen.

Lorenz Bogaert (investeert zowel via Bothrs Ventures, Pitchdrive en privé): “Contractify heeft een zwakke plek ontdekt waar bijna elk bedrijf mee wordt geconfronteerd: als je contracten niet op een slimme manier beheert kom je vroeg of laat in de problemen. Ik vind dat Steven en Herlinde een fantastische oplossing aan het bouwen zijn en engageer me niet alleen financieel, maar ook met raad en daad.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio