Nieuws Oost-Vlaanderen Cordeel doet kwantumsprong met overname van Imtech Belgium

Cordeel doet kwantumsprong met overname van Imtech Belgium

Cordeel doet kwantumsprong met overname van Imtech Belgium

Cordeel-foto-3site-650x433Met de overname van het noodlijdende Imtech Belgium heeft de bouwgroep Cordeel een heuse kwantumsprong gemaakt. Imtech Belgium is op zichzelf een gezond bedrijf maar de technische dienstverlener kwam in moeilijkheden door de financiële problemen van zijn Nederlandse moedermaatschappij.

Cordeel maakt deel uit van de Wase industriële ruggengraat. Het bedrijf van Ghislain Cordeel is in al die jaren uitgegroeid tot een heuse steunbeer onder de expansie van de regio. De Groep Cordeel is met zijn 1000 werknemers gespecialiseerd in industriebouw, kantoren, utiliteiten, civiele bouwwerken, renovatie en residentiële complexen. De groep werd destijds opgestart in Sint Niklaas maar verplaatste zijn hoofdzetel naderhand naar Temse. Cordeel tekende verleden jaar voor een omzet van nagenoeg 400 miljoen euro. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Hoeselt, Villers-le-Bouillet, Zwijndrecht (Nederland), Rijsel (Frankrijk), Aken (Duitsland), Roermond (Nederland) en Sofia (Bulgarije). Het bedrijf wordt aangestuurd door Dirk Cordeel.

De integratie van Imtech Belgium wordt een hele uitdaging voor het management. Imtech is gespecialiseerd in elektrotechniek, automatisering en werktuigbouw. Als technische dienstverlener kan het bedrijf allicht ingeschoven worden in de bredere activiteiten van Cordeel. Imtech Belgium blijkt met zijn 1000 (!) werknemers een financieel  gezond bedrijf te zijn. Het tekende verleden jaar voor een omzet van 200 miljoen euro. Vanuit Brussel werden tot nog toe  vestigingen aangestuurd in Wommelgem, Waregem, Temse (!) en Alken.

Het behoud van de 800 arbeidsplaatsen is steeds onze prioriteit nummer 1 geweest”, zegt Bjorn Borghs, CEO van Imtech België. “Bovendien zijn we verheugd dat een sterk bedrijf als Cordeel ons de mogelijkheid biedt onze lange termijn strategie te realiseren.”

Dirk Cordeel van Cordeel, benadrukt dat de overname past “in onze strategie naar geïntegreerde oplossingen, zodat wij onze klanten het volledige pakket kunnen aanbieden”.

(Marc Balduyck)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.