Grounds Up_coffee grounds3 Foto Grounds Up

Cordeel stapt in ‘koffiedikbedrijf’ Grounds Up

TEMSE - Cordeel kondigt een participatie in Grounds Up aan, een West-Vlaamse start-up die koffieafval recycleert. Grounds Up en Cordeel hebben de ambitie om 's werelds grootste koffieafvalverwerker te worden.

Grounds Up in Kortrijk zet koffieafval om tot grondstof voor onder meer bouwmaterialen, kunststoffen, cosmetica en meststoffen. Aan het woord is oprichter Lukas Van Quickelberghe. "Om alle koffieafval in de wereld te redden van de afvalberg, rekenen we op een netwerk aan partnerschappen, waaronder ook bedrijven. We zijn heel enthousiast dat we het vertrouwen van Cordeel hebben gekregen."

"Met onze steun kunnen we Grounds Up helpen bij het ontwikkelen en opschalen van hun innovaties", vult Erik Groes van Cordeel aan. "Onze expertise en omkadering, ook binnen R&D, zal hen toelaten de meest geschikte toepassingen te vinden. Zo zijn er verschillende mogelijkheden voor duurzame bouwmaterialen zoals beton, bouwstenen en isolatiemateriaal maar ook andere toepassingen zoals koffieolie als vervanging van palmolie of het gebruik van koffiewas in kaarsen."

Bouwgroep Cordeel in Temse telt 1.800 medewerkers en een omzet van 940 miljoen euro. Grounds Up telt voorlopig nog twee medewerkers.