Nieuws Corona en vloerhygiëne: Tennant blinkt uit in automatisatie

Corona en vloerhygiëne: Tennant blinkt uit in automatisatie

Corona en vloerhygiëne: Tennant blinkt uit in automatisatie

Wist je dat virussen, zoals COVID-19, tot wel 72 uren kunnen overleven op weinig-doorlatende vloeren? Het onderstreept des te meer het belang van een goede hygiëne op en van de werkvloer. Nu ook een grondigere reiniging zeker aan de orde is, zorgt Motrac voor een belangrijke meerwaarde door middel van automatisatie.

De werkvloer onder handen nemen voor het elimineren van virussen, gebeurt steevast in twee stappen: reiniging en desinfectie. Tijdens het reinigen worden vuil, puin en organische substanties verwijderd van het vloeroppervlak. Nadien volgt het desinfecteren, waarbij chemische oplossingen worden gebruikt die tussen 10 en 30 minuten inwerktijd nodig hebben om de ziekteverwekkers te elimineren.

“Als importeur en distributeur van de Tennant-reinigingsmachines bieden we bij de meerderheid van onze toestellen de ec-H2O-technologie aan, waarbij water via elektrolyse wordt omgezet in een innovatieve reinigingsoplossing, en dat ter vervanging van verpakte detergenten. Een milieuvriendelijk alternatief”, legt Wouter Meyvis, sales director cleaning bij Motrac, uit.

Bovendien kunnen de machines worden uitgebreid met een trolly, die desinfectiemiddel bevat. “De machine benevelt dan vanzelf de vloer, maar het voordeel is dat de trolly ook afneembaar is. Via de geïntegreerde spraymodule kunnen kleinere ruimtes of oppervlakten in de hoogte op die manier eenvoudig bereikt worden.”

Enkele tips

Motrac geeft alvast enkele tips mee om de werkvloer in je bedrijf te desinfecteren als bescherming tegen COVID-19.

  • Verwijder losliggende stukken vuil, puin en andere elementen manueel;
  • Kies een desinfectiemiddel dat werkt tegen COVID-19 en geschikt is voor je vloeroppervlak;
  • Beperk het aantal voorbijgangers;
  • Laat het desinfectiemiddel inwerken, en sta toe dat de oppervlakte uit zichzelf kan opdrogen.

Ontdek hier nog meer tips en adviezen van Motrac.

Productiever dankzij automatisatie

De hygiënemaatregelen worden dag na dag veeleisender. Zeker nu is het belangrijk om alle zones die worden aangeraakt, regelmatig schoon te maken. Dat vraagt om extra handelingen, waar het huidige schoonmaakteam misschien niet voldoende tijd voor heeft. In die optiek biedt Motrac ook geautomatiseerde machines aan.

“Onze automatische schrobzuigmachine doet na wat de bediener doet. Hij leert schoonmaakroutes aan en optimaliseert die bovendien. Dit bespaart tijd die het team kan gebruiken om zich bijvoorbeeld te concentreren op hoogtes die niet door een machine gereinigd kunnen worden.”

In de BeNeLux schakelde Motrac al heel wat van zulke toestellen in, in bijvoorbeeld de logistieke sector en in warenhuizen. “De reacties zijn enthousiast. De schoonmaakstandaard verhoogt aanzienlijk doordat de machine en het schoonmaakteam elkaar versterken, met een nog hygiënischer resultaat als gevolg”, besluit Meyvis.

Motrac biedt een totaaloplossing aan voor intern transport en industriële reiniging dankzij de A-merken Linde en Tennant.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.