Nieuws Oost-Vlaanderen Coucke stapt in mediterrane luxehotels: “Op slag verliefd geworden”

Coucke stapt in mediterrane luxehotels: “Op slag verliefd geworden”

Foto Belga

Coucke stapt in mediterrane luxehotels: “Op slag verliefd geworden”

GENT – Ondernemer Marc Couke investeert opnieuw in hotels, ditmaal in het buitenland. Hij koopt via zijn investeringsvehikel Alychlo de helft van OKU Leisure Group, de eigenaar en uitbater van voorlopig twee luxehotels, op de eilanden Ibiza en Kos in de Middellandse Zee.

De OKU-hotels staan voor ‘laidback luxury’ en topgastronomie, in combinatie met duurzaamheid, zo klinkt het in een persbericht. “Het concept is uniek en ik ben er op slag verliefd op geworden”, stelt Coucke in een persbericht. “De beleving is er top en duurzaamheid wordt er bijzonder hoog in het vaandel gedragen.”

Vijftien locaties

De plannen gaan verder dan de huidige twee hotels. Samen met het hotelvastgoedfonds Westfort Capital Limited, waarvan Coucke de helft van de aandelen overnam, moet OKU uitgroeien tot een hotelgroep met minimaal vijftien locaties.

“Daarvoor worden binnen en buiten Europa verschillende nieuwe locaties geanalyseerd, zowel met eigen vastgoed, als met enkel uitbating, als met een franchise-model”, klinkt het. Marc Coucke heeft al meer investeringen in hotels in eigen land op zijn conto. Daarbij onder meer La Réserve in Knokke en Le Sanglier des Ardennes in Durbuy.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.