Nieuws Oost-Vlaanderen COUST acoustics lanceert afwasbare akoestische panelen en schermen

COUST acoustics lanceert afwasbare akoestische panelen en schermen

COUST acoustics lanceert afwasbare akoestische panelen en schermen

ZWIJNAARDE – In de akoestische wereld leken de termen “afwasbaar” en “akoestisch absorberend” tot voor kort onverenigbaar. Per definitie zijn afwasbare doeken immers niet luchtdoorlatend, waardoor de akoestische vulling erachter geen geluidsgolven meer kan absorberen. Na uitgebreide testen lanceert de firma COUST acoustics, specialist in ruimteakoestiek, nu echter toch afwasbare akoestische panelen en schermen.

Al voor de coronacrisis was er vanuit de zorg- en horecasector vraag naar een product dat afwasbaar en toch akoestisch absorberend was. Na uitgebreide akoestische testen lanceerde de firma COUST acoustics het doek VASK, een afwasbaar doek dat de akoestische prestaties van de producten volledig bewaart. Het doek kan op alle panelen en schermen van de firma aangebracht worden.

“Gezien de huidige coronaproblematiek kregen we meer vraag naar een dergelijk product. Een vraag waar we nu een pasklaar antwoord kunnen op bieden”, aldus zaakvoerster Sophie Vandekerckhove. “Het doek bestaat uit een mengeling van PVC en polyester. Door de microperforaties is het doek echter perfect luchtdoorlatend en kan het akoestisch materiaal erachter nog volledig zijn werk doen. Het doek is verkrijgbaar in verschillende kleuren.”

Ontstaan in Nederland

In 1993 ontwikkelde Incatro Room Acoustics BV als eerste ter wereld een hoogwaardige geluidsabsorber die ook nu nog internationaal de norm stelt. In 2015 sluit Sophie Vandekerckhove een overeenkomst met zaakvoerder Carl Huijskens, waarmee Incatro BV in België het licht ziet. Deze firma richt zich op de Belgische en Franse markt. Beide firma’s handelen onafhankelijk van elkaar, maar werken wel nauw samen op vlak van productontwikkeling en expertise. Eind 2019 komt Incatro BV voor 100% in Belgische handen. Sophie Vandekerckhove maakt van de gelegenheid gebruik om de Belgische handelsnaam te veranderen naar COUST acoustics.

COUST acoustics staat bekend als specialist in ruimteakoestiek. De firma biedt oplossingen voor galm, gebrek aan gespreksprivacy en storende geluiden in kantoren, woningen, restaurants, zorgcentra, woonhuizen,…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.