Nieuws Oost-Vlaanderen Curartor gidst toeschouwers op Coup de Ville in Sint-Niklaas

Curartor gidst toeschouwers op Coup de Ville in Sint-Niklaas

Curartor gidst toeschouwers op Coup de Ville in Sint-Niklaas

PieterPaul_meisje_tablet_appVan 9 september tot 9 oktober vindt in Sint-Niklaas Coup de Ville plaats. Het gaat om een kunstenparcours dat de deelnemers meeneemt langs 20 unieke locaties in de stad. Nieuw dit jaar is de digitale kunstgids Pieter Paul van de Gentse startup Curartor.

Elke drie jaar dompelt kunstenplatform WARP de stad Sint-Niklaas onder in brandende actuele kunst met de tentoonstelling ‘Coup de Ville’. Meer dan 30 nationale en internationale kunstenaars hebben zich laten inspireren door de poëzie van het alledaagse en de grote uitdagingen van onze tijd. Met tekeningen, schilderijen, sculpturen, soundscapes, fotografie, film en eigenzinnige ingrepen gaan kunstenaars in dialoog met de omgeving.

“Dit jaar zijn wij met onze kunstgids Pieter Paul ook van de partij”, zegt Caroline Van Waeyenberghe, mede-oprichtster van Curartor, dat zich via de app richt op het ontsluiten van kunst en na een goed onthaalde start in Vlaanderen ook internationale ambities heeft.  “De gratis technologische kunstgids neemt mensen mee naar musea, galeries of kunstevenementen bij hen in de buurt. Hij geeft op elk gewenst ogenblik informatie, houdt een agenda bij met evenementen en geeft tips op basis van favoriete kunstwerken en kunstenaars. Tijdens Coup de Ville gidst Pieter Paul deelnemers  langs de verschillende kunstlocaties en geeft meer informatie over de tentoongestelde kunstwerken en kunstenaars, gelaagd in tekst, beeld en multimedia.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.