Savaco-TrueGen

Cybersecurityspecialist TrueGEN gaat verder met IT-dienstverlener Savaco

GENT – Savaco kondigt vandaag een strategisch partnership met TrueGEN aan. De verankering van deze Antwerpse cybersecurityspecialist TrueGEN past volledig in de vooropgestelde groeiambities van de Kortrijks-Gentse IT-dienstverlener Savaco. Door de krachten te bundelen wil Savaco ook haar portfolio aan cybersecuritydiensten en -oplossingen verder uitbouwen en haar regionale footprint in Vlaanderen vergroten.

“Door het aan boord brengen van het TrueGEN-team in de Savaco-familie versterken we verder onze capaciteit en vaardigheden in het bouwen van krachtige securityoplossingen. Met TrueGEN verruimen we ons portfolio en halen we heel wat extra kennis in huis. We zijn dan ook overtuigd dat we zowel de klanten van TrueGEN als die van Savaco nog beter kunnen ondersteunen bij hun digitale uitdagingen en het optimaliseren van hun cyberveiligheid”, aldus Rik Vandemoortele, medeoprichter en co-CEO van Savaco.

Savaco ziet met deze samenvloeiing haar omzet stijgen tot 47 miljoen euro en groeit tot ruim 220 medewerkers.

Groeiambities verder onderstrepen

Savaco, opgericht in 1991 door Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, is een technologiebedrijf dat bedrijven en organisaties begeleidt in hun traject naar digitale transformatie. Met 9 Trends Gazelle nominaties op zak, loopt duurzame groei als rode draad doorheen de geschiedenis van Savaco. Met het instappen van financiële partner AAC Capital begin 2018, de overname van cloud integrator ITCare in 2020, het Gentse Atri Services in mei 2021, CRM-specialist Thrives in juni 2021 en nu de nauwe samenwerking met TrueGEN zet Savaco haar groeiambities verder kracht bij.

Carl Sabbe, mede-oprichter van Savaco, over deze vierde uitbreiding op twee jaar: “Onze ambitie is en blijft duurzaam groeien. Zo willen we stelselmatig onze voetafdruk in het IT-landschap verder vergroten. Met de komst van TrueGEN staan we opnieuw een stukje sterker. We zijn dus uitermate trots op deze nieuwe samenwerking en verwelkomen het TrueGEN-team met open armen.”

Ook Sofie Prosperi, oprichtster van TrueGEN, is enthousiast over deze nieuwe stap en beklemtoont de gemeenschappelijke missie: "TrueGEN focust al 10 jaar op het aanbieden van Securityoplossingen op maat voor onze klanten. In Savaco hebben we een complementaire partner gevonden om onze verdere groei te realiseren. We zien een waaier aan mogelijkheden voor synergieën en bovendien zijn er heel wat raakvlakken in onze cultuur en DNA."

Samen sterk in het bouwen van cybersecurityplatformen

Cybersecurity is een thema dat heel erg leeft. De drang naar digitalisering dwingt ondernemingen immers om zich sterker dan ooit te wapenen tegen de vele cyberdreigingen. Beide partijen kunnen hier vandaag al uitpakken met een bewezen staat van dienst en heel wat expertise in het uittekenen en bouwen van beveiligde IT-platformen op maat van bedrijven en organisaties in Vlaanderen en daarbuiten. Zowel Savaco als TrueGEN hebben het vertrouwen van heel wat gerenommeerde klanten.

Wat betekent deze stap nu voor bestaande klanten? “Door de complementariteit betekent dit voor alle klanten een forse versterking en uitbreiding van het securityportfolio, zowel voor producten als voor diensten”, legt Vandemoortele uit. “TrueGEN-klanten krijgen dan weer toegang tot het uitgebreidere Savaco-portfolio.”

Carrièremogelijkheden

“Verder vind ik het belangrijk dat we de medewerkers van TrueGEN en Savaco nog meer carrièremogelijkheden en kansen kunnen bieden", gaat hij verder. "Onze medewerkers zullen nu op nog meer uitdagende projecten bij verschillende opdrachtgevers in diverse sectoren kunnen werken. Dit zal tot mooie kruisbestuivingen leiden."

De bestaande uitvalsbasis in Massenhoven wordt behouden. Sofie Prosperi van TrueGEN blijft aan boord en behoudt de dagelijkse leiding