Nieuws Oost-Vlaanderen Cybus en Waylay bundelen krachten rond Industrie 4.0-oplossingen

Cybus en Waylay bundelen krachten rond Industrie 4.0-oplossingen

Cybus en Waylay bundelen krachten rond Industrie 4.0-oplossingen

GENT – Het Gentse Waylay, actief in bedrijfssoftware en pionier in de uniforme IT-OT digitale transformatie, bundelt de krachten met het Duitse bedrijf Cybus, softwarespecialist voor slimme fabrieksondersteuning. Beide bedrijven delen dezelfde visie om geavanceerde bedrijfswaarde te halen uit IoT-data en bieden nu samen Industrie 4.0-oplossingen aan.

Voor veel bedrijven betekent het tijdperk van industriële IoT de kans om nieuwe waarde genererende digitale bedrijfsmodellen te leveren. In deze dynamische markt komen voortdurend nieuwe oplossingen en systemen naar voren, waardoor fabrieken het risico lopen op vendor lock-in en een gebrek aan flexibiliteit. Machinebouwers aan de andere kant hebben een efficiënte manier nodig om hun nieuwe serviceaanbod op te bouwen, uit te rollen en te beheren.

Geen plug & play maar use-cases

Dit is precies waar de combinatie van Waylay en Cybus om de hoek komt kijken. In plaats van veronderstelde plug & play-oplossingen, is de gecombineerde oplossing bedoeld om zakelijke gebruikers en IT-professionals in staat te stellen hun eigen slimme industriële use-cases te bouwen.

Met dit partnership richten ze zich tot machinebouwers, fabriekseigenaren en serviceproviders die hun eigen domeinexperts willen inschakelen bij het bouwen van IIoT-services. Het belangrijkste doel is om op een snelle en herbruikbare manier digitale bedrijfsmodellen te creëren. Cybus biedt klanten een universele OT-IT-connectiviteit en een uniform informatiemodel voor Industrie 4.0-toepassingen. Waylay voegt op zijn beurt zijn low-code-gebaseerde, intuïtieve en visuele orkestratie-, automatiserings- en analyseoplossing toe die snelle OT-IT-applicatiebouwcycli van de klant, materiële verbeteringen in bedrijfsactiviteiten en een hoge ROI garandeert.

Herbruikbaar, schaalbaar en snel implementeerbaar

“Door in het verleden succesvol samen te werken, kunnen we een naadloze ervaring bieden binnen de implementatie van industriële IoT-use cases”, aldus Wouter Van Eetvelde, President van Waylay Enterprise. “Onze oplossingen zijn volledig compatibel en end-to-end bewezen. Vooraf gemaakte use-case-specifieke sjablonen bieden een vliegende start in projecten.”

“Voor het bouwen van industriële IoT-oplossingen moeten machines worden verbonden, datastromen worden geautomatiseerd en asset-specifieke data worden geanalyseerd”, aldus Peter Sorowka, CEO en medeoprichter van Cybus. “Bovendien vragen continu onderhoud en updates om uitgebreide DevOps-expertise. De herbruikbaarheid, schaalbaarheid en snelle implementatie helpt klanten deze ontwikkelcycli drastisch te verkorten. Met de toevoeging van Cybus’ expertise, garanderen we OT / IT-compliance en beheer van gevoelige machinegegevens.”

Benieuwd hoe het Cybus-Waylay-aanbod in de praktijk werkt? Vraag een showcase aan via www.waylay.io.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.