Nieuws Oost-Vlaanderen Dakwerkbedrijf uit Lokeren en bouwbedrijf uit Maldegem failliet

Dakwerkbedrijf uit Lokeren en bouwbedrijf uit Maldegem failliet

Dakwerkbedrijf uit Lokeren en bouwbedrijf uit Maldegem failliet

5a0afb09-6b15-4276-a357-33b23adc723aOp de veel geroemde netwerkevents met ondernemers is het thema van Europa en de vluchtelingen tegenwoordig lang niet het enige dat wordt aangesneden.

We sommen er enkele op die we de laatste tijd hoorden: de nodeloze communautaire complexiteit die voor problemen blijft zorgen omdat Oost-Vlaamse ondernemers die met name activiteiten uitoefenen rond het Brusselse nooit weten welke adminstratie precies bevoegd is, de overheidsaanbestedingen die zo complex worden gemaakt dat een kat haar jongen er niet meer in terugvindt, de enorme rompslomp rond de maaltijdcheques, het feit dat een bedrijfswagen nog zowat de enige manier is om personeel netto wat meer te betalen, met als gevolg dat de files op onze wegen almaar langer worden. Ondernemers zijn door dat alles verplicht nog meer balletjes in de lucht te houden dan ze anders al doen.

“Ondernemerschap kan maar vooruit gaan als de regels eenvoudig zijn”, hoorden we iemand zeggen. “En in België is sprake van precies het omgekeerde. De inefficiëntie op alle niveaus kost dit land elke dag tientallen miljoenen en als de overheid de zaken niet dringend aanpakt, vereenvoudigt en efficiënter maakt, dan is het moment niet meer veraf dat alles finaal in de soep draait.”

De inefficiëntie van de overheid met alle zonden van Israël overladen is misschien overdreven, maar het is een feit dat ze een belangrijke rol speelt bij veel faillissementen. Vorige week legden in onze provincie opnieuw 28 bedrijven de boeken neer, waaronder een dakwerkbedrijf uit Lokeren, een schrijnwerkerij uit Merelbeke en een bouwbedrijf uit Maldegem.

De volledige lijst van faillissementen vindt u op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.