Wim Van Hooydonck en Brandon Debels De vorige eigenaar, Wim Van Hooydonck, en overnemer Brandon Debels zijn klaar voor de opening. Foto: fvv

Danscafé vlak bij Overpoort overgenomen door West-Vlaamse twintiger die al vier frituren heeft

De benen losgooien kan vanaf zaterdag 23 maart opnieuw in De Viking. Wevelgemnaar Brandon Debels (27) neemt het danscafé vlak bij de Overpoort over. De vorige overnemer haakte enkele maanden geleden nog af.

Café De Viking in de Citadellaan stond al een hele tijd over te nemen. Oprichter Wim Van Hooydonck vond anderhalf jaar geleden al twee overnemers – de uitbaters van studentencafé en lasergamecenter The Zone in de Voskenslaan – maar die haakten op het laatste moment af.

In West-Vlaming Brandon Debels vond Van Hooydonck een nieuwe overnemer, en die heropent de zaak zaterdag. “Ik was zelf nog niet in De Viking geweest, maar had er wel al over gehoord”, zegt Debels. “Het concept blijft ongeveer hetzelfde: een danscafé dat zich vooral richt op twintigers en dertigers.”

West-Vlamingen kennen Debels misschien al, want in zijn geboortestreek is hij zaakvoerder van vier frituren onder de naam All You Can Friet. Om die te runnen, werkt hij samen met een groot team. Dankzij dat team kan de zaakvoerder zijn frituren combineren met de opening van De Viking.

Frietjes

“De Viking is open op vrijdag- en zaterdagavond. Vrijdag zal ik rechtstreeks van de frituur naar het danscafé rijden om er aan de slag te gaan. Ik zal er zelf telkens werken tot in de vroege uurtjes.” Boven het café is een appartement ingericht waar Debels kan overnachten, zodat hij niet ’s ochtends vroeg terug naar Wevelgem moet rijden.

Of je ook frietjes zal kunnen verkrijgen in De Viking? “Nee, we zitten vlak bij de Overpoort en daar zijn genoeg snackbars.” Al voorziet de Wevelgemnaar voor de opening, zaterdag, wel in wat kleine versnaperingen. Ook komt een dj commerciële plaatjes draaien. “Het zal bijna altijd zulke muziek zijn in De Viking. Soms zullen er ook thema-avonden zijn met muziek uit de nineties of nillies.”

Debels gaat zelf bijna elke zaterdag gaan dansen, het liefst in discotheek Place2Party in Torhout. “Maar toen heb ik besloten dat ik beter geld kon verdienen met feesten, in plaats van het alleen maar uit te geven. Ik ben op zoek gegaan naar een danscafé om over te nemen en zo ben ik bij De Viking terechtgekomen.” De locatie is tijdens de week te huur voor privéfeestjes.