Nieuws Oost-Vlaanderen Dataplan verankert groei in Antwerpse On IT

Dataplan verankert groei in Antwerpse On IT

Billy Bogaert, Managing director Dataplan

Dataplan verankert groei in Antwerpse On IT

SINT-NIKLAAS – ICT-bedrijf Dataplan verankert zich in ON IT van de Antwerpse investeringsmaatschappij Around Partners, een netwerk van lokale ICT-dienstverleners. Het doel is om zo de algemene ICT-dienstverlening voor klanten te verbeteren en de werknemers en partners van de dienstverleners zelf beter te ondersteunen.

Dataplan werd in 2008 opgericht als ICT partner voor de kmo en groeide zowel organisch als via diverse overnames uit tot een van de referentie spelers in West en Oost-Vlaanderen. Het bedrijf, dat drie vestigingen telt in Zedelgem, Sint Niklaas en Belgrado (Servië), gaat nu in zee met On IT om haar groei te versnellen en dienstverlening te verbeteren.

“De centrale ondersteuning komt enerzijds uit de expertise van de investeringsmaatschappij Around op het vlak van management, finance en het centraliseren van allerlei backoffice en HR taken. Anderzijds komt deze door de inbreng van onze collega partners waarmee wij onze expertise en zakelijke opportuniteiten kunnen delen in een 1+1=3 concept”, legt Billy Bogaert, Managing director van Dataplan, uit. “We verwachten dat onze klanten snel vruchten kunnen plukken van deze verankering.”

Ruimte voor groei

Binnen On IT zullen de werknemers van de opgenomen bedrijven een centrale plaats innemen. On IT wil voor de werknemers van het netwerk een omgeving creëren die in het teken staat van aanspreekbaarheid en doorgroeimogelijkheden. Zo werkt On IT  bijvoorbeeld aan de oprichting van een leeracademie waar werknemers zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Voor Billy Bogaert geeft het enerzijds de mogelijkheid zijn geesteskind Dataplan een beetje los te laten en de algemene zorgen over te laten aan derden, maar tegelijkertijd creëert dit de ruimte om zich terug 100% bezig te houden met de zaken die verschil maken voor Dataplan, haar klanten en bij uitbreiding ook voor On IT en haar partners.

“De bouwstenen van Dataplan sluiten perfect aan bij On IT: sterke expertise, gepassioneerde werknemers en een solide klantenbasis met succesvolle regionale, nationale en internationale bedrijven. Via On IT kunnen zij hun klanten verder ondersteunen in hun groeitraject door nog meer kennis, expertise aan te bieden”, aldus Laurent De Pauw, investment director Around Partners.

Dataplan Waasland nam deze zomer nog zijn intrek in de ‘Oude fruitveiling’ in Sint-Niklaas

Meer dan alleen een financiële investeerder

In een markt waar schaalgrootte en groei onmisbaar zijn, is het aan boord nemen van een externe financiële investeerders al lang geen taboe meer. Dataplan zocht echter meer dan louter een financiële investeerder, om haar doelen te realiseren. In haar zoektocht naar expansie wikte en woog ze verschillende voorstellen van overnames. Maar het was de investeerdersmaatschappij Around die via haar IT netwerk On IT de mogelijkheid bood aan eigenaar Billy Bogaert om de Dataplan groeiplannen te realiseren en tevens de eigenheid te bewaren.

Het feit dat  On IT buiten het financiële ook zorg draagt voor het ontzorgen van het Dataplan management op het vlak van finance, backoffice, HR, … gaf de doorslag. Op deze manier kunnen Billy Bogaert en zijn team zich 100% focussen op de corebusiness zijnde het ontzorgen van de Dataplan/Organimmo klanten op ICT vlak.

Ervaring als basis voor succes

Met de oprichting van On IT zijn Dataplan en Around Partners niet aan hun proefstuk toe. Dataplan is al 14 jaar actief in de ICT-sector en nam de voorbije jaren zelf al enkele bedrijven over met het oog op een meer complete dienstverlening. Voor Around Partners is het samenbrengen van bedrijven hun core business. Zij richtten al meerdere dienstverleningsplatformen op voor andere sectoren. Voorbeelden hiervan zijn Dentius (tandartsen), Sereni (uitvaartplanning) en Nesto (dierenartsen).

“Around Partners heeft ervaring met het samenbrengen van dienstverleners. Door hun professionele aanpak laten zijn partnerbedrijven boven zichzelf uitstijgen door hen te laten  focussen op hun core-business”, besluit Billy Bogaert, Managing director van Dataplan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.