Nieuws Oost-Vlaanderen David & Goliath blaast oude tegels nieuw leven in

David & Goliath blaast oude tegels nieuw leven in

David & Goliath blaast oude tegels nieuw leven in

GENT – Tot de jaren ‘50 waren tegels met weelderige motieven in elk leuk huisje te vinden, maar nadien werden ze bij renovaties en nieuwbouw vervangen door anonieme industriële producten. Daar wil het Gentse bedrijf David & Goliath, gespecialiseerd in authentieke interieurmaterialen, verandering in brengen.

“Vintage is back en de rijke traditie van zulke authentieke tegels mag dan ook helemaal hersteld worden”, zegt oprichter Pieter Ballegeer. In 2006 startte deze handelsingenieur en architectuurliefhebber met David & Goliath. Als enig Belgisch fabrikant van cementtegels ontwikkelde David & Goliath een unieke collectie, zowel met klassieke motieven als met hedendaagse ontwerpen. De interieurzaak heeft daarnaast een ruim assortiment in geglazuurde tegels, kleitegels en mozaïeken.

Totaalplaatje

Sinds mei 2016 breidde David & Goliath uit en werd het assortiment in de nieuwe winkel in Dok Noord aangevuld met andere categorieën: artisanaal behangpapier, terrazzo, stucfloor, Farrow & Ball-verf, meubels, objecten, schakelmateriaal, beslag,… David & Goliath haalt zijn producten rechtstreeks bij de ambachtslui of kunstenaars die ze vervaardigen. De cementtegels worden voor David & Goliath gemaakt in een klein atelier in Vietnam, maar het bedrijf werkt ook met ateliers in België, Frankrijk, Nederland, Spanje en Portugal die elk hun specialiteiten hebben.

Unieke collectie

De hashtag ‘ihavethisthingwithfloors’ vormt een bron van inspiratie voor de unieke collectie van 2018 met meer dan 100 verschillende motieven. De nieuwe collectie is van de hand van Rosella Heras Huertas die in haar geboortestad Barcelona al heel snel in aanraking kwam met weelderige tegelmotieven. Zin om all the way te gaan met verschillende motieven? Geen probleem, je kan mixen en matchen zo veel je wilt.

De collectie is erg divers, van klassiek over belle epoque tot art deco, maar elke tegel is gebaseerd op historische motieven. Vandaag bestaan de meeste motieven enkel op papier maar David & Goliath maakt er een echte uitdaging van door de klant een persoonlijke service aan te bieden. Zo zullen Vietnamese ambachtslui op aanvraag een complexe tekening tot leven wekken op hun eigen, unieke manier mits behoud van onberispelijke kwaliteit. Daarnaast zullen de tegels ook gemakkelijk te onderhouden zijn en – minstens even belangrijk – perfect te gebruiken in ruimtes waar er veel volk over de vloer komt. De bestaande collectie van cementtegels blijft uiteraard bestaan.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.