Nieuws Oost-Vlaanderen De Dansende Kameel merkt toenemende belangstelling voor verre familievakanties

De Dansende Kameel merkt toenemende belangstelling voor verre familievakanties

De Dansende Kameel merkt toenemende belangstelling voor verre familievakanties

Vietnam-1Marie Mattelaer en Sylvie D’Hoore, twee Gentse moeders van respectievelijk vier en drie kinderen, richtten twee jaar geleden de reisorganisatie De Dansende Kameel op, die  zich specialiseert in het op maat uitwerken van verre reizen met kinderen.

“In het jachtige leven van vandaag uiten steeds meer traditionele en nieuw samengestelde gezinnen de wens om tijdens de vakantie met het hele gezin “quality time” te beleven”, zegt Marie Mattelaer. “Tegelijk blijft het vooroordeel bestaan dat vakanties met veel kinderen  naar verre bestemmingen niet mogelijk zijn. Maar uit eigen ervaring weten wij dat het wel kan. Het is alleen belangrijk om het anders aan te pakken en de kinderen van het gezin op hun eigen tempo en op basis van hun eigen leefwereld met vreemde culturen kennis te laten maken.”

De Dansende Kameel ontwikkelde al diverse op maat uitgestippelde reisroutes in verre bestemmingen zoals Cambodja en India en voegt nu met Vietnam, Java en Zuid-India nieuwe familiebestemmingen aan het aanbod toe.

 “Vietnam is een pareltje om te ontdekken in het gezelschap van kinderen”, zegt Marie Mattelaer enthousiast. “Het land biedt een brede waaier aan mogelijkheden: met een fietsriksja door Hanoi struinen, wandelen tussen de rijstvelden in Sapa, slapen in een Vietnamees dorp, de geheimen ontdekken van het waterpoppentheater, lampionnen maken… het is allemaal even opwindend. We hebben twee routes in Vietnam en eentje die Vietnam en Cambodja combineert.”
Java is volgens Marie Mattelaer dan weer vooral erg interessant voor ouders die met hun tieners op stap gaan en zo onder meer de Prambanantempels kunnen ontdekken, kunnen lereren musiceren als echte Javanen en een indrukwekkende balletvoorstelling kunnen bijwonen.
“Ook Zuid- India is een topbestemming en een hele belevenis voor kinderen vanaf 8 jaar”, zegt Marie Mattelaer nog. “Zoals altijd hebben we routes uitgestippeld die voor onvergetelijke herinneringen zorgen. Zeker in de huidige onzekere tijden beseffen gezinnen maar al te goed hoe kort het leven is en hoe belangrijk het is om daar met de dierbaarsten van te genieten. Daarom mogen we met de niche die we met de Dansende Kameel hebben aangeboord van een echt succes spreken. Onze vernieuwde website met veel meer foto’s dan vroeger biedt een goed en overzichtelijk beeld van het hele aanbod.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.